Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Hamitköy’de Nisan 2017 ayı içerisinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda tasarruflarında yüklü miktarda hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunan sanıklar Robert Malawusi, Masimba Chinhengo ve Glen Tendai Huni aleyhindeki karar Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay açıkladı. Ulunay huzurda bulunan zanlılar lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini ve işlemiş oldukları suçların Uyuşturucu madde tasarruf, alma, verme ve ziraatı olduğunu belirterek bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.



Kıdemli Yargıç Alev Ulunay sanıkların suçları işleyiş şekli ve tasarruf ettikleri uyuşturucu miktarının farklı olduğunu bu nedenle ceza takdirinde işlemiş oldukları suçlara göre ceza takdir ettiklerini belirtti. Ulunay ayrıca sanıkların ülkemizde şuanda hiçbir yasal bağı kalmadığını bu nedenle alacakları cezayı ülkelerinde uzak çekecek olmalarını da dikkate alarak lehlerine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi. Kıdemli Yargıç Alev Ulunay aktarmış olduğu tüm olgular ışında sanık Robert Malawusi’nin 130 gram uyuşturucu madde hintkeneviri alma, verme ve tasarruf suçlarından 20 ay, sanık Masimba Chinhengo’nun 15 gram uyuşturucu madde alma verme tasarruf suçlarından 10 ay ve zanlı Glen Tendai Huni’nin ise uyuşturucu madde alma, verme ve ziraatı suçlarından 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Meselede sanıkların suç ortağı olan ve başka bir meselede 1 kilo hintkeneviri tasarrufu suçundan yargılanan sanık Ali Çetin Amcaoğlu’nun ise davadan ayrılarak diğer dava altında yargılanmasının sürdüğünü öğrendik.