Mağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile öldüren sanık Özgür Okumuş’un ilk tahkikat duruşmasına (PI) dün de kalındığı yerden devam edildi.

İddia Makamı dünkü oturumda cinayetin soruşturmasını yürüten Müfettiş Muavini Serkan Bulak’ı tanık olarak dinletti. Mahkemeye yürüttüğü tahkikat ile ilgili detaylı bilgi veren Müfettiş Muavini Serkan Bulak aralarında 9 adet doktor raporu, sanık Özgür Okumuş’un gönüllü ifadesi, Burcu Okumuş’un otopsi ve ölüm nedenleri raporu, sanığın Facebook üzerinden yaptığı paylaşımların bilgisayar çıktısı, Burcu Okumuş ile baş harfleri İ.A.B olan erkek bir şahısla çekilmiş fotoğrafların çıktısı ve TC İstanbul Kriminal Şubesinden sanık ve maktülün kanlarında uyutucu, uyuşturucu, alkol ve toksit madde olup olmadığı ile ilgili hazırlanan Adli Tıp raporu da bulunan toplam 24 emareyi mahkemeye sundu. Otopsi raporuna göre ise 5 bıçak yarasından 3’ü tek başına ölümcül bulundu

Sanık Özgür Okumuş polise “Beni aldattığı için yaptım” dedi...

Cinayet meselesi ile ilgili olarak yürüttüğü tahkikat hakkında mahkemeye detaylı bilgi veren Müfettiş Muavini Serkan Bulak, olayın ardından Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen Burcu Okumuş’un ölü olarak hastaneye götürüldüğü ve Doktor Hasan Oktay Önen’den Burcu Okumuş’un ölüm saatinin hastaneye giriş saati olan 11:16 olarak kabul edildiğini öğrendiğini söyledi. Bulak, akabinde sanık Özgür Okumuş’un Nöroloji Servisinde müşahade altına alındığını öğrendiğini belirterek, sanık Özgür Okumuş’u ziyaret ettiğini ve kendisine itham edildiği suçları bildirdiğinde ise sanığın cevaben “Beni aldattığı için yaptım” dediğini anlattı. Akabinde sanık Özgür Okumuş’un gönüllü ifade vermek istemesi üzerine yasal ihtarda bulunduğunu belirten Bulak, sanığın “Ben onu okuması için Kıbrıs’a getirdim. O beni aldattı” diyerek gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Sanık Özgür Okumuş’un gönüllü ifadesi mahkemede okundu...

Müfettiş Muavini Serkan Bulak, sanık Özgür Okumuş’un 18 nisan 2017 tarihinde tedavi altındayken vermiş olduğu gönüllü ifadesini mahkemeye emare olarak sundu. Gönüllü ifadenin mahkemeye sunulmasının ardından ise cinayet anını anlatan ifade mahkemede okundu.Müfettiş Muavini Serkan Bulak, 19 Nisan 2017 tarihinde maktül Burcu Okumuş’un cesedi üzerinde Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından otopsi yapıldığı söyledi. Akabinde Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından hazırlanan otopsi raporunu ve kesin ölüm nedeni belgesini temin ettiğini belirten Bulak, otopsi raporunda özetle maktülün vücudunda 5 adet kesici delici alet yarası olduğunu ve bunlaarın 3 tanesinin tek başlarına öldürücü nitelikte olduğunu gördüğünü, kesin ölüm nedeninin ise iç organ yaralanması ve iç kanama olduğunun öğrendiğini açıkladı.

Sanığın Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlar dikkat çekti...

Müfettiş Muavini Serkan Bulak, sanık Özgür Okumuş’un adına açılmış bulunan Facebook sosyal paylaşım sitesinde inceleme yaptığını belirterek, yaptığı incelemede sanığın 17 Nisan 2017 tarihinde saat 22:59’da “Ayten’in Sonu” isimli şiiri paylaştığını, olay günü sabahı saat 08:51’de “İşte bu acı” başlığı altında Yasmin Levy’nin bir şarkısını, ve ardından saat 09:23’te ise “Noktayı koyman gerektiği yeri bilmekti oysa adamlık. Nokta” yazılı paylaşımları olduğunu gördüğünü anlattı.

Akıl sağlığı kontrol edildi...

24 Nisan 2017 ve 25 Nisan 2017 tarihinde sanık Özgür Okumuş’u akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için gerekli kontrollerinin yapılması adına Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten Müfettiş Muavini Serkan Bulak, sanığın psikiyatrik muayenesinde ve psikometrik inceleme sonucunda bilebilme hareketinin tam olduğu ve işlediği suça yönelik cezai ehliyetinin tam olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Sanığın paylaşımları profosöre yorumlattırıldı...

Müfettiş Muavini Serkan Bulak, sanık Özgür Okumuş’un Facebook hesabı üzerinde yaptığı paylaşımlar ile ilgili olarak 2 Mayıs 2017 tarihinde DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesinde Türk Dili Profosörü olarak görev yapan Prof. Vugar Sultanzade’den bir soruşturma yaptığını söyledi. Bulak, yaptığı soruşturmada sanığın olaydan önce facebook hesabından paylaştığı “Ayten’in sonu” isimli şiir ile gerçekleştirdiği eylemin birebir ayni senaryosu gibi olduğunu, yine olaydan önce paylaştığı “Noktayı koymayı bilmekti oysa adamlık. Nokta” yazısının ise ‘Adamlığın’ burada namus olarak algılandığı ve söz konusu cinayetin önceden planlanmış olduğu şeklinde yorumlandığını öğrendiğini söyledi.

Sanığın kanında uyuşturucu ve alkol çıktı...

Müfettiş Muavini Serkan Bulak, mesele ile ilgili olarak 12 Eylül tarihinde TC İstanbul Kriminal Şubesinden sanık Özgür Okumuş ve maktül Burcu Okumuş’un kanında uyutucu, uyuşturucu, alkol ve toksit madde olup olmadığı ile ilgili hazırlanan Adli Tıp raporunu temşn ettiğini söyledi. Raporda yaptığı incelemede sanık Okumuş’un kanında 84 miligram alkol ile uyuşturucu madde içeren 1 nanogram TDC-COH (Hintkeneviri) bulunduğunun tespit edildiğini belirtti.Duruşma bugün de devam edecek...