3 Milyon TL Soygununda Şok Gelişme…

Sanığın ifadesi gönüllü mü? Yoksa zorlamı alındı? Karar 5 Mart da

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen 3 milyon TL’lik soygun davasında sanık olarak yargılanan Bilay Çetereisi’nin annesi ve yeğenleri dün mahkemede tanık olarak dinlendi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada sanık avukatı Menteş Aziz’in sanıktan alınan gönüllü ifadenin şiddet ve baskı altında alındığına dair iddiası üzerine başlayan duruşma içerisinde duruşmada son tanıklar olarak konuşan annesi ve yeğenleri, polisin kendilerinden sanık hakkında bilgi aldığını iddia etti.

Sanığın annesi Havva Çetereisi, polisin sabaha karşı evlerine geldiğini, evi aradığını, sanığı götürdüğünü daha sonra ise bir bayan bir erkek iki polisin gelerek başlarında beklediğini söyledi. Annesi, bayan polisin sanık ve Mustafa Çetereisi hakkında sorular sorduğunu ve bunu telefonla amirine bildirdiğini söyledi. Sanığın yeğenleri, Mehmet ve Gökhan Çetereisi de polisin sanık ve Mustafa Çetereisi’nin nerelerde gezdiğine, kimlerle görüştüğüne dair kendilerine sorular sorduğunu öne sürdü.

Tanıkların ifadesinin ardından avukat Menteş Aziz, polisin anne ve diğer kişilerden aldığı bilgilerle gönüllü ifadeyi hazırladığını, daha sonra Bilay Çetereisi’ni darp edip, baskı yapıp bu ifadeyi imzalattığını öne sürerek, gönüllü olduğu belirtilen ifadenin geçersiz sayılmasını talep etti.

Savcı Aliye Özçınar ise ifadenin gönüllü olduğunu, baskı ve şiddet uygulanmadığını belirterek, sanığın yasalara uygun sorgulandığını ve gönüllü ifadesinin alındığını söyledi. Özçınar, mahkemeden ifadenin gönüllü ifade olarak kabul edilmesini talep etti.

Tanıkları, iddia makamı ve sanık avukatının hitaplarını dinleyen mahkeme, sanıktan alınan gönüllü ifadenin gönüllü olup olmadığına dair vereceği kararı 5 Mart tarihinde yapılacak oturumda açıklayacağını belirtti.