3 Milyon soygununda büyük gelişme…

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Evrim Kamalı - Güzelyurt’da meydana gelen 3 milyon TL soygunu ile bağlantısı olduğuna inanılan ve Türkiye’ye kaçan Rıfat Fırat’a sahte kimlik hazırlayıp yurtdışına kaçırmak için ittifak yapan zanlılar Müslüm Fırat ve Ahmet Efe tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Adli şubede görevli polis memuru Fahri Gümüşsoy olayla ilgili bulguları aktardı. Gümüşsoy, zanlılar Müslüm Fırat ve Ahmet Efe, 17 Ocak 2015 tarihinde saat 04.00 raddelerinde Lefkoşa’da Aydınköy’de sakin zanlı Müslüm Fırat’ın kullanımındaki araç içerisinde ve araçta yolcu olan KKTC’de turist statüsünde bulunan zanlı Bostancı’da sakin Ahmet Efe alınan ihbar üzerine polis tarafından araçları durdurularak yapılan aramada Müslüm Fırat’ın tasarrufunda bir adet Ahmet Efe adına düzenlenmiş, üzerinde konu şahsa ait resim bulunan KKTC kimlik kartı bir adet Ahmet Efe adına düzenlenmiş üzerinde 24 Temmuz tarihinde Güzelyurt-Lefkoşa anayolunda Kooperatif Bankası’na ait araçta meydana gelen 3 milyon TL’lik soygunla ile ilgili aranmakta olan Rıfat Fırat’a ait sahte KKTC kimlik kartı ve bir adet Ahmet Vedat adına düzenlenmiş üzerinde Rıfat Fırat’a ait resim bulunan sahte Kıbrıs Cumhuriyeti Kimlik kartı tespit edildiğini söyledi.Gümüşsoy, mesele ile ilgili olarak zanlılardan yapılan soruşturmada 2014 Aralık ayı içerisinde Müslüm Fırat’ın Türkiye’de bulunan Rıfat Fırat’ı Avrupa’ya kaçırmak amacı ile zanlı Ahmet Efe ile İstanbul’da henüz tespit edilemeyen bir şahıstan konu sahte kimlik kartlarını tespit ettiklerini açıkladı. Gümüşsoy, kimlik kartlarını emare olarak aldıklarını, zanlıların ise mahkeme emri ile tutuklandığını söyledi. Polis, zanlı Müslüm Fırat’ın KKTC-TC uyruklu olduğunu, zanlı Ahmet Efe’nin KKTC vatandaşı olduğunu söyledi. Meselenin ciddi bir mesele oluşuna değinen Gümüşsoy, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hale Dağlı, meselenin ciddiyetine değinerek, zanlıların ağır cezada yargılanacaklarını belirterek, yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada bir gün İspat-ı vücut yapmalarına, zanlı Müslüm Fırat ile Ahmet Efe’nin 10 bin TL nakit teminat yatırmalarını ve KKTC vatandaşı ikişer kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi.