2'si Kadın 6 Kişi Tutuklandı
Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda 24 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ele geçirdi.


Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldıkları ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda 24 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Mesele ile ilgili olarak ise Osman Özbayır, Özcan Seymen, Hüseyin Özbayır, Osman Kapsıl, Uğur Özbayır ve Dilek Şimşek tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan tüm zanlılar aleyhine 1’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Polisi görünce uyuşturucuyu yok etmek istediler...
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 23 Mart tarihinde saat 01:00 raddelerinde alınan bir bilgide zanlı Hüseyin Özbayır’ın evinde kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün konu eve gidildiğini belirten Özdesoy, eve girildiği esnada zanlı Osman Özbayır’ın elinde tutmakta olduğu ve içerisinde 13 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunan şeffaf naylonun ağzını yırtarak yere atarken tespit edildiğini, zanlı Özcan Seymen’in ise elinde tuttuğu ve içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigarayı parçalayarak yere attığı esnada tespit edildiğini açıkladı. Özdesoy, akabinde zanlı Hüseyin Özbayır ile Uğur Özbayır’ın beraber kalmakta olduğu oda içerisinde yapılan aramada üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan hassas terazi bulunduğunu belirterek, zanlı Osman Özbayır ile Dilek Şimşek’in odasında ise kağıda sarılı 1 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Tüm zanlıların tutuklanarak Mağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldüğünü belirten Özdesoy, zanlıların hücreye yerleştirilecekleri esnada zanlı Osman Kapsıl’ın üzerine gizlediği ve içerisinde 10 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunan şeffaf naylonu yere attığının tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özdesoy, tüm zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Osman Özbayır, Özcan Seymen, Hüseyin Özbayır, Osman Kapsıl, Uğur Özbayır ve Dilek Şimşek’in tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.


Yeni Bakış