150 Bin TL Dolandırdılar 10’ar Bin TL’ye Serbest Kaldılar
Mağusa’da Osman Uçar’ı, kendisine gümrükte kalan arabaları uygun fiyata alacakları yönünde yalan beyanda bulunarak 150 bin TL dolandıran zanlı Muhammet Gökmen ile Mitat Kurt dün yeniden mahkemeye çıkarıldı


Mağusa’da Osman Uçar’ı, kendisine gümrükte kalan arabaları uygun fiyata alacakları yönünde yalan beyanda bulunarak 150 bin TL dolandıran ve müştekinin şikayeti üzerine tutuklanan zanlı Muhammed Gökmen ile Mitat Kurt, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Sahtekarlıkla para temini” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Gökmen ile Kurt, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı...
Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, zanlı Muhammet Gökmen ile Mitat Kurt’un 2016 yılı Ocak ayı ile 2017 yılı Mart ayı tarihleri arasında anlaşarak müşteki Osman Uçar’ı dolandırmak maksadıyla, zanlı Gökmen’in gümrükte çalışan Cemal isimli bir arkadaşı olduğunu söyleyip kendisine gümrükte kalan araçlardan 1 adet 2005 model Suziki Swift, 1 adet 2009 model BMW 640, 1 adet 2005 model Mercedes ve 1 adet 2007 model Toyota marka aracı uygun ücrete alacakları yönünde yalan beyanda bulunduklarını ve müteakip defalar içerisinde müşteki Uçar’dan toplam 150 bin TL parayı sahtekarlıkla temin ettiklerini açıkladı. Meselenin polisin bilgisine 21 Mart tarihinde geldiğini belirten Türe, şikayet üzerine tutuklanan zanlı Gökmen ile Kurt’un gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini söyledi. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Türe, zanlı Gökmen ile Kurt’un uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

10’ar bin TL’ye serbest...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Muhammet Gökmen ile Mitat Kurt’un kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 10’ar bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.


Yeni Bakış