100 TL Değerindeki Kıyafeti 20 TL'ye Alacaktı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Demirhan’da faaliyet gösteren Erülkü Süpermarket isimli iş yerinde çalışan zanlı Sakine Tümer market içerisinde satılan kıyafetlerin etiket fiyatlarında oynama yaparak satın aldığı tespit edilerek tutuklandı. Zanlı bugün teminat talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı. Kanteper huzurda bulunan zanlı Sakine Tümer’in 12 Ekim tarihinde, at 20.00 sıralarında Demirhan’da faaliyet gösteren Erülkü Süpermarket isimli iş yerinin kıyafet bölümünde çalıştığını ve konu bölümden almış olduğu toplam 110,50 TL değerindeki iki adet kıyafeti başka ürün barkodu ile değiştirip 20 TL yaptıktan sonra kasadan geçirmek suretiyle hırsızlık yaptığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak m aksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 20 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.