1 evde 11 kişi kalıyordu…

Gamze PİR BAYKUR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Mağusa’da alınan bir ihbar üzerine bir eve yapılan baskında KKTC’de izinsiz ikamet ettiği tespit edilen Pakistan uyruklu 4 kişi yakalandı…

Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri önceki gün aldıkları bir ihbar üzerine Kali Land bölgesinde bulunan ve 11 kişinin bir arada yaşadığı bir apartman dairesine baskın düzenledi. CÖŞ ekipleri konu apartman dairesine yaptığı baskın sonucunda Pakistan uyruklu 4 kişinin KKTC’de kaçak olarak kaldığını tespit etti. KKTC’de kaçak olarak kaldığı tespit edilen Adam Khan, Kalim Ullah, Saif Ullah ve Habib Akbar tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçlamasıyla mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Kaçak oldukları tespit edildi…

Meselenin tahkikat memuru, 14 Aralık 2018 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı CÖŞ ekiplerinin aldıkları ihbar üzerine Kali Land bölgesinde bulunan bir apartman dairesine baskın düzenlediğini söyledi. Tahkikat memuru, konu apartman dairesinde yapılan kontrolde Pakistan uyruklu zanlı Adam Khan’ın 6 Ağustos 2018 tarihinden, zanlı Kalim Ullah’ın 24 Mayıs 2014 tarihinden, zanlı Saif Ullah’ın 18 Şubat 2018 tarihinden ve zanlı Habib Akbar’ın ise 1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren KKTC’de izinsiz ikamet ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten tahkikat memuru, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Hazal Aksun, tüm zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.