Uyuşturucu Zanlısı Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da, Mevlevi Tekkesi yakınlarında bir apartmana ait park yerinde, taş altında gizlenmiş sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan üç zanlıdan Mehmet Aytuğ ve Kemal Mavigözlü’nün suçsuz olduğu anlaşıldı. Aytuğ ile Mavigözlü serbest bırakılırken, suçunu itiraf eden zanlı Mahmut Çelik bugün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Polis, zanlının 14 Ocak tarihinde Lefkoşa’da gizlenmiş olarak bulunan yaklaşık 3 gram sentetik cannabinoid meselesinde şüpheli olduğu gerekçesi ile tutuklandığını, üzerinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Polis, zanlının sorgusunda uyuşturucu maddeyi 4 ay önce 1 gram halinde aldığını itiraf ettiğini açıkladı. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlının Temmuz 2014 tarihinden beridir KKTC’de kaçak kaldığını belirterek davasında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Polis, Gizlenmiş olarak bulunan yaklaşık 3 gram ağırlığındaki bonzai ile ilgili olarak halen soruşturmanın devam ettiğini de belirtti.

Mahkeme, zanlının 3 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 30 bin TL’lik kefalet senedine imza atması ve yurt dışına çıkışının yakalanması şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ancak şartları yerine getiremeyen zanlı dava gününe kadar 15 gün süre ile cezaevine gönderildi.