8. Yeniboğaziçi Pulya Festivali'nde Kıbrıs Gecesi
(MHA)

8.Yeniboğaziçi Pulya Festivali dördüncü gecesini Kıbrıs Kültürünü konuk ülkelere tanıtarak tamamladı. Festival alanında dekor amaçlı kullanılan balya, taş fırın, su testisi ve eşek figürleri gibi Kıbrıs kültürüne ait bir çok nesne Türkiye, Ukrayna ve Slovakya ekiplerinin dikkatini çekmeyi başardı.

Gösteri alanına standlar da kurularak ceviz macunu,harup pekmezi, badem ezmesi, zeytinli, hellimli gibi Kıbrıs kültürüne ait yiyecekler konuk ülkelere tanıtıldı.

Daha sonra Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun yer aldığı Kıbrıs gecesinde ilk önce Kıbrıs Kültürüne uygun şekilde kına gecesi canlandırıldı.

Kınan gecesinin ardınan Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, orak, susta, çiftetelli gibi bir çok geleneksel oyunu Kıbrıs Gecesine özel olarak hazırlanarak kareografilerini izleyicilere sergilediler.

Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Minik Grubu da sahnede kısa bir gösteri sunarak Kıbrısa ait manileri okudular.

Türkiye , Ukrayna ve Slovakya ekipleri de sahne alarak onlarda kendi halk oyunlarını izleyicilere sergilediler.

Düzenlenen Kıbrıs Gecesi’nin ardından Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir Türkiye, Slovakya, Ukrayna ve Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekiplerinin eğitmenlerine ayrı ayrı teşekkür ederek plaket takdim etti.

8. Yeniboğaziçi Pulya Festivali Ve 1. Uluslararası Halk Dansları Festivali bu akşam saat 21:00’da Güzellik Yarışması ile devam edecek ve gecede Kangoo Jump gösterileri de yer alacak.

Ülkemizin sevilen ve başarılı sanarçısı İbrahim Özduran da bu gecede sahne alacak

Diğer günler için ise festival programı şöyle;

19 Ağustos Çarşamba günü saat 21:00’da Tiyatro Gecesi’nde Zalihe Susuzlu’nun yazdığı Ah anam Gargalar Rengarenk adlı oyunu sergilenecek.

20 Ağustos Perşembe Gecesi saat 22:00’da festival alanında Kıraç Konseri yer alacak.

21 Ağustos Cuma gecesi saat 21:00’da Karadenizliler Gecesi düzenlenecek.

22 Ağustos Cumartesi saat 21:00’da festival alanında Yeniboğaziçi Belediye Korosu sahne alacak.

23 Ağustos Pazar günü ise saat 22:00’da Salamis Harabeleri’nde Ebru Gündeş Konseri ile Festivalin kapanışı gerçekleşecek.