Erken seçim kararının planlanandan erken bir tarihte yapılacak olması, adayların yeterince hazırlanamamasından ötürü siyasette çirkin ittifaklar da gündeme gelmeye başladı.

Özellikle yenilenen ve oldukça değişen seçim sisteminin, tüm ülkedeki adaylara oy verilecek olması tüm adaylarda büyük tedirginliklere sebep olmaktadır.

Elbetteki tüm adaylar birbirleriyle ittifak yapmak durumunda ve birbirlerine destek olarak iyi anlaşan bir ekibin meclise girmesi için çaba göstermek hakkına sahiptir.

Ancak bu birliktelikler çirkin bir boyut aldığı zaman öncelikle partililer tarafından daha sonra da halk tarafından tepkiyle karşılanmaktadır.

Gazetemiz tüm seçim süreci boyunca bu tür çirkin ittifakları yapmaya tenezzül edenleri teşhir etmekten asla geri durmayacaktır.

Milletimiz, milletvekili adaylarından ayak oyunları veya siyasi rüşvetlerle seçilmeyi beklemek yerine, milletvekili adaylarının kendilerini halka daha iyi anlatarak seçilmelerini sağlamayı talep etmektedir.

Zaten milletvekilli olmayı, sırf dokunulmazlık hakkı kazanmak için, yasa dışı işlemlerinden dolayı yargılanmamak için arzulayan adayların çirkinlikleri, bunları geçmişte yazan gazetecilere verdikleri rüşvetlerle daha da çirkinleşmekte, siyasete ve siyasetçiye olan güven ve saygıyı yerle bir etmektedir.

Hal böyleyken farklı bölgelerden ve farklı partilerden olan milletvekili adaylarının sadece kişisel tercihler için karşılıklı işbirliğine gidecek olmaları, bu niyetleriyle ilgili görüşmelere şimdiden başlamaları gerek partililerine gerekse vatandaşlara karşı yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.

Özellikle ülkemizin Batı seçim bölgesinin bazı adaylarının gerek kendi bölgelerindeki gerekse farklı bölgelerdeki diğer parti adaylarıyla işbirliği çalışmalarına başlamış oldukları ihbarları hergün için gazetemize ulaşmaktadır.

Çirkin ittifaklarla ilgili iddiaları günü geldikçe yayınlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Özgür Volkan olarak tavsiyemiz çirkin siyaset oyunları yerine adayların kendilerini çeşitli yollarla halka anlatması ve halkın adaletli kararına saygı duymalarıdır.

Halka karşı tanıtım faaliyetleri halinde maddi menfaatler ve siyasi rüşvetler vererek seçim kazanmaya çalışanlar ile çirkin ittifak yapanlar halkın cezalandırmasından kurtulamayacaklardır.