İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Yurdaer Okur, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci ve Erdal Beşikçioğlu gibi birbirinden başarılı isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosu ve iddialı teaser ’larıyla şimdiden adından söz ettirmeye başlayan “Reaksiyon”, bir grup cesur adam ve kadının tarihin akışını değiştirmek uğruna hayatlarını ortaya koymalarının hikayesini anlatıyor.

Bordo bereli oluyor

İbrahim Çelikkol ’un dünyanın her yerinde özel operasyonlara katılmış kahraman bir bordo bereliyi canlandırdığı Reaksiyon ’da, İsmail Demirci ise gözü pek bir polis memuru rolünde izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Oğuz Yüzbaşı ’nın görevi uğruna terketmek zorunda kaldığı, eski sevgilisi Doktor Zeynep ’i Selen Soyder canlandırırken, kendisine umutsuz bir aşk besleyen Savcı Duygu rolünde ise Nehir Erdoğan rol alıyor.

Erdal Beşikçioğlu ’ndan ters köşe

Yer aldığı yapımlarla büyük beğeni toplayan Erdal Beşikçioğlu ise Oğuz ’un girdiği intikam yolunda, devlet içerisinde kurulmuş yapının, eski düzenin başındaki adam “Yavuz Aslan” rolüyle seyirciyle buluşurken, başarılı oyuncu Yurdaer Okur ise, Türkiye ’nin esaretten kurtulması için and içmiş İstihbarat Başkanı Gürkan rolünü canlandırıyor.

Türkiye kendi oyununu kuruyor

Üzerinde oynana oyunlarla tarif edilegelen Türkiye ’nin bu halinden sıyrılıp kendi oyununu kurduğu  Reaksiyon ’da, birbirlerinden başka güvenecek kimseleri olmayan, boyunlarını eğmek yerine ölmeyi göze alan bir grup kahramanın öyküsü gözler önüne seriliyor...

Devlet içerisinde kurulan yapıya karşı, mücadele için hayatlarını ortaya koyacak olan bu ekip girişecekleri zorlu mücadelede yalnızca düşmanlarını değil, kaderlerini de karşılarına alacaktır. Oğuz, yıllar evvel görevi için geride bırakmak zorunda kaldığı aşkı Zeynep ’in de bu yapının hedefinde olduğunu görecek, Tekin ise bir yanda kız kardeşinden sakladığı sırrıyla, diğer yanda ise Oğuz ’un en yakın arkadaşı ve gizli aşığı olan Duygu ’ya olan duygularıyla mücadele edecektir.

Reaksiyon, özgür bir ülkenin özgür insanları olmak için sisteme karşı bir baş kaldırısının hikayesi.

Yapımını Reaksiyon Film ’in üstlendiği, senaristliğini Ozan Aksungur ve Emre Özdür ’ün yaptığı Reaksiyon ’un yönetmen koltuğunda ise Onur Tan oturuyor.

Proje danışmanlığını Bahadır Özdener ve Başar Başaran ’ın üstlendiği dizinin sanat yönetmenliğini ise Nilüfer Çamur yapıyor.