Naşide Göktürk hayatını kaybetti
Bodrum'da akciğer kanseri nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören şair, söz yazarı, besteci, yorumcu 51 yaşındaki Naşide Göktürk yaşamını yitirdi.



Acıbadem Bodrum Hastanesi Onkoloji Merkezi Sorumlu Hekimi Tıbbi Onkolog Dr. Hilmi Ege, “Yaklaşık 1 yıl önce akciğer kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan Naşide Göktürk, hastanemize genel durumundaki bozukluk nedeniyle geldi. İleri evre kanser hastalığıyla mücadele eden değerli sanatçımız Naşide Göktürk'ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef ki kaybettik. Tüm sevenleri gibi bizler de değerli sanatçımızın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğumuzu ifade eder, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz” dedi.


NAŞİDE GÖKTÜRK KİMDİR?

Türk müziğinin duayen isimlerinden birisi olan Naşide Göktürk, 1 Nisan 1965 yılında dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik yıllarını İstanbul Büyükada’da geçiren Naşide Göktürk, edebiyata duyduğu ilgi ve merak dolayısıyla, lise sonrası bir süre muhasebecilik yaptı ve ardından Ankara’da kendi işini kurdu.
90’lı yılların başında çıkardığı ‘Yüreğim Rehin’ albümü ile müzik dünyasına giriş yaptı. Albümü ile aynı ismi taşıyan şarkısı, Göktürk’ü zirveye taşıdı. Naşide Göktürk, başarısı çıkardığı şiir kitaplarıyla da perçinledi.
Yakın arkadaşı Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, 27 Temmuz 2015 yılında Naşide Göktürk’e Akciğer ve Pankreas kanseri teşhisi konulduğunu açıkladı. Akay’ın basında yer alan açıklamaları, sanat camiasını ve sanatçının milyonlarca hayranını derinden üzdü.
Naşide Göktürk, uzun süredir tedavi gördüğü Bordum’da hayatını kaybetti.