Uzmanlar kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürerek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenmenin etkisinin altını çiziyor. Dengeli beslenmede paketli kuruyemişler önemli bir yere sahip. Kuruyemişler, kalp ve damar sağlığına önemli faydalar sağlarken, bir yandan da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle içerisinde önemli bir antioksidan olan “E vitamini” bulunan badem, fındık, ceviz, ay çekirdeği gibi sert kabuklu kuruyemişler, kış aylarının kabusu soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı savunma mekanizmasını yükseltiyor. Ayrıca, kuruyemişlerin içerisinde bulunan yüksek protein, selenyum ve çinko, bağışıklık sistemin güçlenmesinin yanı sıra enfeksiyon ve virüslerle savaşmada da rol oynuyor. 

Hangi Kuruyemişte Ne Var?

Bağışıklık sistemini güçlendiren, dolayısıyla kış aylarında sık sık yatağa düşüren soğuk algınlığı ile savaşmada fayda sağlayan vitaminlerin başında E vitamini geliyor. E vitamini fındık, ceviz, badem ve ay çekirdeğinde bol miktarda bulunuyor. Badem, ay çekirdeği ve pikan cevizi çinko yönünden güçlüyken, kaju selenyum, kabak çekirdeği, yer fıstığı ve mısır ise protein açısından güçlü kuruyemişlerin başında geliyor. 

Uzmanlar günlük tüketim için 10 tane yer fıstığı, 10-15 tane badem, 3-4 tane ceviz, 8-10 tane kaju, bir avuç kabak ve ay çekirdeğinin yeterli olacağını ifade ediyor. Bu noktada, tüketicilerin ısı, nem, hava ve ışıklı ortamlardan uzak muhafaza edilen ve el değmeden paketlenen kuruyemişleri tercih etmeleri büyük önem taşıyor. Paketli kuruyemişler, hammadde, üretim kalitesi ve denetim süreçlerindeki hassasiyet ile tüketiciler için ideal bir tercih olarak öne çıkıyor.