Şarkıçı İzel Saçlarını Kazıttı

İzel Çeliköz, Gülben Ergen’le stüdyoda çektirdiği son fotoğrafıyla şaşırttı. Fotoğrafta hayli kilo aldığı ve saçlarını kazıttığı görülen şarkıcı, sebebinin yaşadığı sıkıntılar olduğunu söyledi.

Uzun zamandır yeni albüm yapmayan ve sahnelerden uzak kalan İzel Çeliköz, Gülben Ergen’le yeniden stüdyoya girdi. Stüdyoda çekilen fotoğrafı ise sosyal medyada olay yarattı. Çok kilo aldığı, bu arada saçlarını da kazıttığı görülen şarkıcının bu hali, hastalık ihtimalini akla getirdi. Ancak kendisi yaptığı açıklamayla böyle bir şey olmadığının altını çizdi:

Yeni başlangıcımla şaşırtacağım

Gülben’imin doğum gününde stüdyoda müthiş bir gün geçirdik. Müzikle iç içe olduğum her an daha iyiyim. Evet tatsız bir dönemden geçtim. Evet kilo aldım ve evet saçlarımı sıfıra vurdum. Dertlerimi kazıttım adeta. Beni şimdi görüp şaşıranları, yeni başlangıcımla daha da şaşırtacağım. Yanımda olan, olmayan herkese iyiyim diyor ve selam yolluyorum.”

Sebep depresyon

İzel’in şaşırtan görüntüsünün altında depresyonun yattığı ortaya çıktı. Son dönemde müzik dünyasından kopan, ayrıca istemeden kilo alan şarkıcının depresyona girdiği, bir gün kendi kendine evinde saçlarını kestiği, ardından kuaföre giderek tamamen kazıttığı öğrenildi.

DEPRESYON NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Her 10 kişiden birinde görülüyor, kadınlarda ise çok daha fazla. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her 4 kadından 1'inde depresyon görülüyor. Bu dönemde kişiler ani değişimler, büyük kararlar alabiliyor. Tedavi edilmediğinde intihara kadar götürebiliyor. Ancak maalesef hastaların önemli bir bölümü tedaviyi geciktiriyor ya da hiç gitmiyor. Aynı şekilde hasta yakınları da bu durumu bir hastalık olarak değil geçici bir mutsuzluk olarak görüyor. Doç. Dr. Sibel Çakır depresyon belirtilerini şöyle anlatıyor;

- İki haftadan daha uzun süren ve hemen her gün hissedilen depresif duygudurum,

- Uykuya dalamama, 

- Gece sık sık uyanma, 

- Sabaha doğru erken uyanıp tekrar uyuyamama ya da her zamankine göre daha uzun uyuyup dinlenmiş hissetmeme

- İştah ve kilo kaybı ya da kilo artışı

- Enerji azlığı, halsiz ve yorgun hissetme

- Zihinsel ve bedensel huzursuzluk ya da yavaşlık dikkat ve konsantrasyon bozukluğu

- Kendini değersiz hissetme, kendini suçlama

- Ümitsizlik, ölüm ve intihar düşünceleri