İbrahim Tatlıses’in uğradığı saldırıya ilişkin davada son savunmaları yapıldı. Karar duruşması 29 Mart’ta görülecek

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen sanatçı İbrahim Tatlıses’e yapılan silahlı saldırıya ilişkin davada karar aşamasına gelindi. Dünkü duruşmada ilk olarak söz alan Tatlıses’in avukatı Ahmet Küçük, bir numaralı sanık Abdullah Uçmak’ın pişmanlık duymadığını, tehdit içerikli ifadeler kullandığını belirterek tahrik indirimi yapılmamasını istedi.

Uçmak: Alakam yok

Avukatın ardından son savunmasını yapan Uçmak ise, olayla hiçbir ilgisi bulunmadığını ileri sürerek söyledi. Uçmak, “Gerçek suçlular dışarda. Avukat pişman olmadığımı söylüyor. İşlemediğim suçtan neden pişman olayım” dedi.

Sanık Nihat Şimşek ise terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğunu kabul etti. Kuzey Irak’a 4-5 kez gittiğini söyleyen Şimşek, “Evet orada örgüt üyeleri ile ilişki kurdum. Ama benim gidiş amacım çalışmaktı” dedi.

‘Şifreli haberleştim’

Kendilerine komplo kurulduğunu ileri süren Şimşek, “Urfa’daki oyları AK Parti’ye kaydırmak için ucuz bir komplo kuruldu” dedi. Şifreli haberleşme yapığının iddia edildiğini hatırlatan Şimşek, “Örgüt ile şifreli haberleşmelerim oldu. Ama bunların hiçbirinde suç içerikli bir şey yoktur. Ayrıca Kuzey Irak’ta 40 derecede çalışarak biriktirdiğim 300 dolara polis el koydu. Paramı istiyorum” ifadelerini kullandı. Sanık avukatları beraat talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme duruşmayı karara bağlamak üzere 29 Mart’a erteledi.