Sözcü'den Tarkan Abdullahoğlu'nun haberine göre lenfoma ile mücadele eden hastalara destek vermek amacıyla Kanserle Dans Derneği, Kanser Savaşçıları, Lenfoma Platformu ve Türk Onkoloji Vakfı ’nın birlikte organize ettiği ‘Lenfoma ’ya inat, yaşama sanat kat ’ isimli etkinlik, lenfoma hastaları, aileler ve gönüllü uzmanları bir araya getirdi.

Lenfoma ile başarıyla mücadele eden sanatçı Özkan Uğur da şenliğe katılarak, deneyimlerini paylaştı. Uğur bu hastalığa yakalananlardan sadece doktorlarını dinlemelerini ve alternatif tedavilere yönelmemelerini istedi.

Beşiktaş Abbasağa Parkı ’ndaki şenlikte lenfoma hastaları ve yakınları, kil yontu çalışması, origami etkinliği, piknik gibi aktiviteler ile keyif dolu bir gün geçirerek, ‘Lenfoma ’ya karşı birlikte daha güçlüyüz ’ mesajı verdi.

Lenf sisteminde oluşan bir kanser türü olan lenfoma ile müdacedele edenlere destek vermek ve bu konudaki toplumsal bilinci artırmak amacıyla her yıl 15 Eylül Dünya Lenfoma Günü etkinlikleri düzenleniyor. Bu yıl ise ‘Lenfoma ’ya inat, yaşama sanat kat ’ ismiyle, sanat ve eğlence dolu renkli bir şenlik gerçekleştirildi.

Kanserle Dans Derneği, Kanser Savaşçıları, Lenfoma Platformu ve Türk Onkoloji Vakfı ’nın birlikte organize ettiği şenlik, Beşiktaş Abbasağa Parkı ’nda düzenlendi. Şenliğe, lenfoma ile mücadele edenler, hasta yakınları ve sağlık çalışanları katıldı.

Şenliğe katılan ve O Ses Türkiye yarışmasında Mazhar Alanson ile jüri üyeliğine başlayan Özkan Uğur, MFÖ grubunun diğer üyesi Fuat Güner ’in neden yarışmada olmadığını açıkladı. ‘Bu format gereği bir ayrılık oldu, yarışmanın formatı gereği yapımcılar bunun üzerinde anlaşmış, ama MFÖ yine bir arada olacak. Fuat da başka bir yarışmaya jüri üyesi oldu. Onu da ekranlarda göreceksiniz, basında bazı yanlış haberler çıktı ama kimse onlara itibar etmesin, yarışmada yan yana olmasak da yine MFÖ bir arada müzikal çalışmalarına devam ediyor olacak ’ dedi.