Hürriyet'ten Sinem Vural'ın haberine göre yönetmen Ulaş Bahadır, 2 Temmuz 1993 ’te yaşanan Sivas Katliamı ’nı beyazperdeye taşıyor. “Carina ’nın Günlüğü-Sivas 93” adlı filmde olaylar Madımak Oteli ’nde ölen 37 kişi arasındaki tek yabancı olan Hollandalı gazeteci Carina Cuanna ’nın hikâyesi üzerinden anlatılacak.

Cuanna ’yı Alman oyuncu Denise Ankel ’in canlandırdığı filmde şairler Metin Altıok rolünde Altan Erkekli, Behçet Aysan rolünde Mustafa Alabora, Hasret Gültekin rolünde ise Umut Kurt seyirci karşısına çıkacak. Dönemin valisi Ahmet Karabilgin ’i oynayan isim ise Erdal Tosun.

"Carina'nın Günlüğü-Sivas 93" filminin 2015 ’in ilk aylarında gösterime girmesi planlanıyor.

AİLE ZOR İKNA OLDU

Ulaş Bahadır ’ın senaryosunu da yazdığı filmin çekimlerine 26 Ağustos ’ta başlandı. Yapımın İstanbul sahneleri, kısa süre önce tamamlandı. Hollanda ’daki çekimler için bu hafta yola çıkmaya hazırlanan ekip, orada Carina Cuanna ’nın ailesiyle de bir araya gelecek. Cuanna ’yı canlandıran Denise Ankel, genç kızın anne ve babasıyla buluşacak. Ulaş Bahadır, film projesine başlarken Carina Cuanna ’nın ailesinin rızasını almak için 1,5 yıl boyunca uğraşmıştı.