Kanser İlacı Uzaydan mı Gelecek?
Rus bilim insanları, kanser tedavisiyle ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Bilim insanları, kanserin her türü ve aşamalarına karşı buldukları ilacı uzayda test ettiklerini açıkladı.

İlaç denemelerinden başarılı sonuç aldıklarını belirtilen araştırmacıların bir diğer iddiası da ilacın 3-4 yıl içerisinde kanser tedavisinde kullanılabileceği şeklinde.

Gazete Habertürk’ün haberine göre, Rus bilim insanları, “kanser tedavisinde devrime yol açabilecek bir ilaç” geliştirdiklerini ileri sürdü.

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı’nın (FMBA) geliştirdiği ve uzayın düşük yerçekimli ortamında deneyleri yapılan ilacın kanserli tümörleri tedavi edebildiği iddia edildi.

FMBA Müdür Yardımcısı Andrey Simbirtsev, ilacın ana aktif maddesinin “ısı şoku proteini” olduğunu açıkladı. Laboratuvar ortamında geliştirilen ve çoğaltılan bu protein daha sonra “ultra saf bir kristal” hale getirilmek üzere, Rusya’nın da ortağı olduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’na 2015’te gönderildi.

SIMBIRTSEV: İLAÇ LABORATUVAR HAYVANLARINDA DENENDİ

Dünya yörüngesinin mikro yerçekimi ortamında kristalleştirilen protein, tekrar yeryüzüne getirildi ve laboratuvar hayvanları üzerinde denendi. Aylar süren testlerin ardından Simbirtsev’in deyişiyle “Biyolojik aktiviteye sahip bir ilaç” elde edildi.

Rus bilim adamı, geliştirilen kanser ilacının 3-4 yıllık klinik deneylerin ardından ticari olarak piyasaya çıkabileceğini belirtti.