47. Geleneksel İskele Festivali’nde Geleneksel Kostüm Defilesi ve Bay & Bayan Festival Güzeli yarışması düzenlendi 

Bu yıl 47’incisi düzenlenen festival kapsamında Kültürel ve sanatsal etkinlikler çerçevesinde Geleneksel Kostüm Defilesi yapıldı. 

Gerçekleştirilen festivalin ikinci gecesinde 20. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’ne katılan ekiplerin geleneksel kostümleri ile katıldıkları bir defile organize edildi. Defilede Türkiye, Rusya, Makedonya, Kırgızistan, Meksika ve Gürcistan ülkelerinin kostümleri yer aldı. 

Gecenin jüri üyeliğini, Gülgün Sanlıer, Hüseyin Ekmekçi, Seral Sökmen, Şenol Kocatepe, İbrahim Güngör, Bülent Günkut, İldeniz Erbasan, Eray Göksan, Nazim Taşkıran ve Sıdıka Bada üstlendi. 

Birbirinden değişik kostümlerin yer aldığı defilenin sonunda en iyi erkek kostümü ödülünü Türkiye, en iyi kadın kostümü ödülünü ise Rusya aldı. 

Ardından 20. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde bulunan ekiplerin katılımı ile Bay ve Bayan Festival güzeli yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya her ülkeden ikişer bay ve üçer bayan katıldı. 

Jürinin değerlendirilmesi ile bay ve bayan festival güzeli seçimi yapıldı. 

Bayanlarda, Miss 2015 Festival birincisi Rusya’dan Maria Mirenkova, İkincisi Türkiye’den Elif Meriçli, Üçüncüsü ise Rusya Regina Manina oldu. 

İlk üç dereceye girenlerin dışında Miss İskele ödülünü Kırgızistan’dan Meerim 
Orozova, Miss Basın ödülünü Türkiye'den Pınar Akdemir Miss BEM ödülünü Rusya'dan Maria Mirenkova, Miss Sky Venüs ödülünü Türkiye'den Pınar Akdemir ve Miss ARTEMİS ödülünü ise Rusya'dan Ekaterina Gladkova kazandı. 

Baylarda ise Mr. Festival birincilik ödülünü Rusya'dan Vladislav Sheherbarasou 
Festival İkincilik ödülünü Rusya’dan Bagdan Pravdin, Üçüncülük ödülünü de Türkiye’den Alper Serhan Baştürk kazandı. 

Ayrıca Mr. İskele ödülünü Makedonya'dan Adam Anastasay. Mr. Basın ödülünü ise yine Makedonya’dan İlahe Trifunovski almayı başardı.