Dünyaca ünlü sanatçı Ricky Martin, yeni albümü ile birlikte bir dünya turnesine hazırlanıyor. Turnede gideceği yerleri hayranlarının oylarıyla belirlemeye karar veren Martin'in, en çok oyu Diyarbakır için alması ise şu an sosyal medyanın ana gündemlerinden biri.

Ricky Martin, yeni konser turnesinde hangi şehirlere gideceğine karar vermek için resmi internet sitesinde oylama başlattı ve hayranlarına şöyle seslendi:

"Konser için dünyanın birçok yerine gittim, daha da çok yere gitmek istiyorum. Nerede konser vermem gerektiği konusunda bana yardımcı olun. Siteye dünya haritası koyduk, şehrinizi belirleyin ve oylayın. Bana yardımcı olun."

Şu an www.rmaroundtheworld.com adresinde devam eden oylama 28 Nisan'da sona erecek. #RICKYMARTINAROUNDTHEWORLD hashtag'i ile açılan sitede şu ana kadar kullanılan toplam oy sayısı 19.490, en çok oy kullanımı ise Diyarbakır için. Martin'in Diyarbakır'a gelmesi için 5.451 adet oy kullanılmış.

İstanbul için 368, Ankara için 102 oy kullanılırken; Londra için 74, Paris için 95, Berlin için 20, New York için 222, Rick Martin'in doğum yeri olan San Juan için ise 424 oy kullanıldı.

İnci etkisi

Diyarbakır'daki oy patlamasının nedeni ise internetin haylaz çocukları olan İncisözlük yazarlarının 'Oylar Diyarbakır'a megri megrii!' diye kampanya başlatıp, Ricky Martin'in anketine oy istemeleri oldu.