Hürriyet'in haberine göre sunucu Defne Joy Foster'ın evinde hayatını kaybettiği Kerem Altan hakkında "yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 7'nci duruşması görüldü. Defne Joy Foster'ın annesi Hatice Foster, ''Kızım 45 kiloydu, sanık onu nasıl taşıyamadı. Ambulansı aramadı. Anneyim, yüreğim sızlıyor'' dedi.

"ERKEN MÜDAHALE HALİNDE, KURTULUP KURTULMAYACAĞI HUSUSUNDA GÖRÜŞ BELİRTMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kerem Altan katılmazken, müşteki Defne Joy Foster'ın annesi  Hatice Foster ve eşi İlker Yasin Solmaz'ı avukatları temsil etti. Erken müdahale olması halinde Defne Joy Foster'ın ölümünün engellenip engellenemeyeceği konusunda Adli Tıp Kurumu, "Bütün acil durumlarda erken müdahalenin önemli olduğu tıbben bilinmekle beraber bu vakada erken müdahale edildiği taktirde kişinin kurtulup kurtulmayacağı hususunda kesin bir görüş belirtmenin tıbben mümkün olmadığı" yönünde görüş bildirdi.

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora karşı beyanda bulunan İlker Yasin Solmaz'ın avukatı Ayşegül Mermer, erken müdahale halinde Defne Joy Foster'ın kurtulabileceğini belirterek, "Hastaneye götürmemesinin nedenini bilmiyoruz. Korktu mu, çekindi mi, takdir mahkemenindir" dedi.

"ERKEN MÜDAHALE EDİLMEDİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Kerem Altan'ın avukatı Veysel Ok ise, raporun 36 uzman doktorca oy birliği ile hazırlandığını ifade ederek, "Ölümü, alkol ve ilacın birleşmesi sonucunda olduğuna dair rapor verilmiştir. Olayda da erken müdahale yapılmıştır. Sanık bütün gece hastane hastane dolaşmıştır. Erken müdahale edilmediğini kabul etmiyoruz" diye konuştu.

"DEFNE O GECE ÇOK ALKOLLÜYDÜ"

Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen oyuncu Tolga Karel, konuyla alakalı bilgi sahibi olmadığını ve Defne Joy Foster'ı ise 2000'li yıllardan beri tanıdığını belirtti.

Olay gecesi Kerem Altan ile Defne Joy Foster'ı gece kulübünden çıkarken gördüğünü söyleyen Karel, "Gece saat 02.30 sıralarında kulüpten çıktılar. Defne o gece çok alkollüydü. 'İstersen daha içme, seni taksiye bindirip eve göndereyim' dedim. 'Arkadaşım bırakacak, merak etme' dedi. Gece kulübüne gelmeden önce Defne ile birlikte kalabalık bir arkadaş grubumuzla yemek yedik. Benim yanımda herhangi bir ilaç kullandığını görmedim ama sık sık tuvalete gitti. Ben o gece Kerem Altan'ın evine gitmedim. Kendisiyle de tanışmıyorum. Defne'nin astım veya başka bir hastalığının olduğunu da bilmiyordum" dedi.

"ANNEYİM, YÜREĞİM SIZLIYOR"

Oyuncu Tolga Karel'in ardından söz alan Hatice Foster ise, "Kızım 45 kiloydu, sanık onu nasıl taşıyamadı. Ambulansı aramadı. Anneyim, yüreğim sızlıyor" şeklinde konuştu.

KEREM ALTAN DURUŞMAYA GELECEK

Mahkeme, gelecek celse tutuksuz sanık Kerem Altan'ın son sözünün sorulması için duruşmaya gelmesine hükmederken, tanık sıfaytıyla beyanının alınması için duruşmaya çağrılan manken Senem Kuyucuoğlu'nun dinlenilmesinden vazgeçerek duruşmayı erteledi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Kadıköy'de Kerem Altan'a ait evde 2 Şubat 2011 de hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın ölümü ile ilgili Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı Kerem Altan'ın, Foster'ın ölümünde kusurunun olmadığını belirterek "takipsizlik" kararı ile dosyayı kapatmıştı. Defne JoyFoster 'ın ailesinin avukatları takipsizlik kararına itiraz etti. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelenen itiraz da red edildi.

Dosya daha sonra Yargıtay 12. Ceza dairesi tarafından incelendi. Daire, soruşturmanın hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğini belirterek, Kerem Altan hakkında delillerin toplanması ve incelenmesine karar verdi. İtirazın kabulünü Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Altan hakkında "yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suretiyle ölüme neden olmak" suçundan, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.