Merve Sevi: "Artık Sevişmiyorum"
Ünlü oyuncu Merve Sevi, artık sevişmediğini söylüyor. Sebebini de Türk toplumunun değer yargılarına bağlıyor.

Omuz Omuza, Hayat Bilgisi ve Yalancı Yarim dizileriyle hatırladığımız güzel oyuncu Merve Sevi, ekranda seksin yeri konusundaki düşüncelerini ve kendi kurallarını açıkladı.

Türk izleyicisi öpüşme, sevişme veya çıplaklığa nasıl tepki veriyor?
Bence içten içe bayılıyor ama sokakta konuşamıyor. Bu biraz herkesin İbrahim Tatlıses dinlemesine ama adamı görünce beğenmediğini söylemesine benziyor. Bence bu sahtekarlıktır. Bir Kulunu Çok Sevdim şarkısı başlayınca herkes eşlik eder ve ağlar ama adamı beğenemezler nedense. Bizim ülkemizde bu şekilde ilerleyen çifte standartlı bir durum var. Bence aslında bayılıyorlar ve bunun günümüzdeki en iyi örneği de Aşk-ı Memnu'dur. Eskilere bakınca bizim tecavüzcü Coşkun üzerine yapılmış filmlerimiz var! Hem de bundan kaç yıl önce... Türk toplumu olarak gazoz hikayelerimiz var, hangi cinsel problemden bahsediyor olabiliriz ki? Ama bunu hem izlemeyi sevip, hem de tabu olarak gördüğün için saygı göstermeme problemi günümüzde hala devam ediyor.

Türkan Şoray kuralların var mı?
Zaman zaman var. Türkan Şoray ne yapmıyordu? Hiç bir şey yapmıyordu değil mi (gülüyor)? Çok ikna olmam gerekiyor kabul edebilmek için ve bunun tamamen oyunculuğumla alakası var. Beni besleyebilecek ve kariyerime zarar vermeyeceğini düşündüğüm bir projeyse o zaman kurallarım çok da katı olmayabilir. Karşımdaki insanın ikna kabiliyetine de bağlı bu durum. 

Peki Türkan Şoray kurallarını çiğnemek ayıp mı?

Asla ayıp değil! Bunu yapan bir sürü meslektaşım var. Türkan Şoray'ın, Türkan Şoray olduğu döneme ve ilk çıkış zamanına baktığımızda, bunların zaten o zaman daha da katı olması gereken kurallar olduğunu görüyoruz. Biz ülke olarak da ilerleme kaydediyoruz ama yine de bu tarz sahnelerin çekiminde en rahat olan oyuncu bile duraksayıp üç kere düşünür.