Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi’nin (FOGEM) organize ettiği ve bu yıl Uluslararası Festivaller Birliği’ne kabul edilen Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği’nin 10’uncusu yarın başlıyor.

Festivale geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Alayköy Folklor Derneği (AFD) ve Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM) katkı koydu.

FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, bu yıl 10’uncusu gerçekleştirecekleri festivale Romanya, Gürcistan, Makedonya ve Türkiye’den gelen 2 farklı halk oyunları çocuk gruplarının da katılacağını söyledi.

Şenliğin, yarın saat 10.00’da FOGEM binası önünde tüm festivale katılan çocukların ekeceği çiçeklerle oluşturulacak sevgi bahçesiyle başlayacağını kaydeden Döşemeci, ardından da saat 19.00’da Dereboyu’nda kortej yürüyüşü ve Coşkuner Beer Garden’da sahne gösterileri gerçekleştirileceğini  kaydetti.

Organizasyonun bir ayağı perşembe günü Alayköy’de gerçekleşecek. Alayköy Folklor Derneği’nin (AFD) katkı koyacağı gecede, ülkeye Romanya, Gürcistan, Makedonya ve Türkiye’den gelen çocuk grupları Alayköy İlkokulu’nda, köy halkına gösteriler sunacak.

Etkinlik, Cuma gecesi ise Dikmen’de yapılacak. Adaya gelen ekipler Dikmen Gençlik Merkezi’nin (DİGEM) katkılarıyla, köy meydanındaki “Dikmen’de Bir Gece” etkinliğinde sahne alacak.

10’uncu Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği kapsamında cumartesi de saat 19.00’da FOGEM’le yaz bembeyaz etkinliği gerçekleşecek. Yıllardır geleneksel hale gelen etkinlikte, katılımcı tüm çocuklar, aileleri ve yurt dışında gelen çocuk grupları, beyaz giyerek bir kortej gerçekleştirecek. Dereboyu’ndaki kortej yürüyüşünün ardından festival, Coşkuner Beer Garden’daki final gösterileriyle son bulacak.