TİYARONUN OSKARLARI GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE DAĞITILDI

Türkiye’nin Oskarları olarak bilinen Direklerararası Seyircileri Ödül Töreni Gazimağusa Belediyesi Belediyesi’nin ev sahipliğinde dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapıldı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde, tiyatronun başladığı caddeden ismini alan Direklerarası Seyircileri Derneği, Halk Jürisi  sistemiyle ülkemizde de yaptığı çalışma sonucunda tiyatro oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları ödüle layık gördü. 15. Direklerararası Seyircileri Ödül Töreni’nin başında Direklerararası Seyirciler Derneği Başkanı Ömer Şahinbaş Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nu kurduğu için ilk ödülü Belediye Başkanı İsmail Arter’e takdim etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, ödülü almaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ödül alırken aynı zamanda omuzlarındaki sorumluluğun daha da arttığını söyledi. Kentin tiyatroya ihtiyacı olduğunu hep konuştuklarını, özel tiyatroların uğraş ve çırpınış içinde sponsor aradığını, göreve geldiği 2 yıl önce bu konuda ne yapabileceğine baktığını ve hareket geçtiklerini söyledi.

Belediyelerin sadece yol çevre  çalışmaları değil insana da yatırım yapılması gerektiğini belirten Arter, insana yatırımın önemli olduğunu, toplumun gelişmesi ve tiyatronun insanı düşündüren sorgulatan özelliğini de düşünerek belediye tiyatrosunu kurduklarını söyledi.

Direklerararası Seyriciler Derneği Başkanı Ömer Şahinbaş ise, Kıbrıs’ta olmalarını sağlayan Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür ederek konuşmasına başlayarak, 2010 yılından beridir Kıbrıs tiyatrolarını değerlendirmeye çalıştıklarını, amaçlarının Kıbrıs’ta yapılan tiyatroların teşvik edilmesi ve daha iyi oyunlar oynanması olduğunu, oyunlara eleştirel gözle değil seyirci gözüyle baktıklarını söyledi. Kıbrıs seyircisini mutlu edecek bütün oyunların kendileri için önemli olduğunu, Gazimağusa Belediye başkanı İsmail Arter’e Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nu kurduğu için teşekkür etti.

Tiyatronun oluşması, gelişmesi ve sürmesi için gösterdiği özverili çaba ve çalışmaları için KKTC Devlet Tiyatrosu eski müdürü, ilk tiyatro okulunun kurucusu, YDÜ Sahne sanatları fakültesi Genel Koordinatörü, Oyunculuk Ana Sanat Dalı Başkanı Çetin Özen’e Emek Ödülü verildi. Lefkoşa Belediye Orkestrası Şefi Can Sözer, koordinatörlüğünü yaptığı Bozan oratoryosundaki çalışmasından dolayı ödüle layık görüldü. Tiyatro ödüllerinde ise Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın Kibarlık Budalası oyununun yönetmeni İslam bahçe, Kürt mantolu Şarkılar oyunuyla YDÜ Sahne sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü son sınıf öğrencileri, Özgün tiyatro müziğinde YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cevanşir Guliyev, Ümit Veren Tiyatro Grubundan Lefkoşa Sanat Tiyatrosu oyuncuları Suzan Polat ve Diren Özdoğal, Genç Yetenek Ödülleri’nde Sarı köpek oyunlarıyla Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’ndan Mehmet Samer, Hüseyin Çakırlı, Deniz Aslım ödül almaya layık görüldü. Ayrıca yaptıkları haberlerden dolayı Kıbrıs Gazetesi’nden Aliye Özenci ve Tiyatro Gazetesi köşe yazarı Yazar Hasan Çakmak da ödül alanlar arasındaydı.