Oscar ödüllü Amerikalı aktör Robin Williams evinde ölü bulundu. Williams ’ın kesin olmamakla birlikte intihar ettiği belirtilirken, oyuncunun nefessiz kalarak hayatını kaybettiği açıklandı.

Kariyeri boyunca alkol ve uyuşturucu sorunları yaşadığı bilinen Robin Williams, geçtiğimiz ay da rehabilitasyon merkezinde tedavi görmüştü. Amerikalı ünlü aktör ve komedyen Robin Williams 63 yaşında hayatını kaybetti.

Kariyerinin başlangıcından itibaren uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden ünlü aktör, Daily Mail ’in haberine göre en son Haziran ’da Minnesota ’da bir rehabilitasyon merkezine gitmeye başladı.

Williams ’ın rehabilitasyon merkezinin yakınlarındaki Diary Queen adlı restoranda, 29 Haziran ’da çekilmiş fotoğrafı aktörün ne kadar zayıfladığını gözler önüne seriyor.

UYUŞTURUCUYU BIRAKMAK İSTEDİ

1970 ve 80 ’lerde kokain bağımlılığı hakkında açıklamalar yapan Williams, arkadaşı John Belushi ’nin ölümünün ardından uyuşturucuyu bırakmak istemiş. “Bu bir uyarı işareti miydi?” sorusunu soran aktör, “Evet, hem de çok büyük” demişti.

ROBİN WİLLİAMS'IN UNUTULMAYAN FİLMLERİ


Son yıllarda ayık kalmak için zorlandığını ifade eden ve geçen yıl Parade dergisine konuşan aktör, 20 yıl ayık kaldıktan sonra 2003 ’te yeniden uyuşturucu kullanmaya ve içki içmeye başladığını söylemişti. Williams, yaşadıklarını, “Bir gün bir markete girdim ve küçük bir şişe viski gördüm. Ve sonra o ses – ki ben ona ‘aşağıdaki güç ’ diyorum – bana, ‘Hey, sadece tat. Sadece bir tane ’ dedi. Onu içtim ve kısa bir süreliğine ‘Oh, çok iyiyim! ’ dedim. Ancak, sorun çok kısa sürede tırmandı ve bir hafta içinde o kadar çok şişe aldım ki sokakta yürüyen bir rüzgar çanından farksız oldum” sözleriyle anlatmıştı.

ALKOL BAĞIMLILIĞI TEKRARLADI

2006 ’da ailesinin desteğiyle yardım almaya başlayan oyuncu, Oregon ’da bir rehabilitasyon merkezine yerleşti ve alkolik olduğunu açıkladı. 2010 ’da Guardian ’a konuşan Williams, Adsız Alkolikler toplantılarına gittiğini “Mecburum. Bu benim için iyi” sözleriyle duyurmuştu.

Williams ’ın ölümünün ardından açıklama yapan oyuncunun menajeri Mara Buxbaum, “Robin Williams bu sabah hayatını kaybetti. Uzun zamandır şiddetli depresyonla mücadele ediyordu. Bu çok trajik ve ani bir ölüm. Oyuncunun ailesi bu zor zamanlarında özel hayatlarına saygı duyulmasını istiyor” dedi.

NEFESSİZ KALARAK ÖLÜM

Şerif ofisinden yapılan açıklamada ise, Williams ’ın kesin olmamakla birlikte intihar ettiği belirtilirken, oyuncunun nefessiz kalarak hayatını kaybettiği açıklandı.

O HEP SAHİP OLMAK İSTEDİĞİM BABAMDI

‘Hayatım onu tanıdığım için daha iyiydi. Çocuklarım için Robin Amca ’ydı, onla çalışanlar için bildiğiniz en iyi patrondu. Benim içinse bir ilham kaynağından öteydi, hep sahip olmak istediğim babamdı. ’

‘Şu an, onla tanışan insanların onun sahip olduğu ışığı tarif edebilecekleri bir sıfat yok. Onu her gün özleyeceğim, ama anılarımız yaşayacak. Ailesi iyi ki onu tanımamıza izin verdi, onun getirdiği enerjiyi görmemizi sağladı. Seni seviyoruz… ’

California Polis Departmanı, ünlü oyuncunun kendisini asarak hayatına son verdiği ihtimali üzerinde duruyor. 2011'den bu yana Susan Schneider ile evli olan ve Türkiye'de özellikle, "Good Will Hunting", "Mrs. Doubtfire" ve "Hook" filmleriyle tanınan 63 yaşındaki Robin Williams üniversitede siyaset bilimi okudu. Mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösterilerle ün kazanan Williams, daha sonra sinema sektörüne geçti. Williams, San Fransisco'da kendisi gibi oyuncu olan Robert De Niro ile Rubicon adl lokantayı işletmekteydi. Williams'ın ilk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunuyor.

Ünlü aktör 'Ölü Ozanlar Derneği', 'Can Dostum', 'Günaydın Vietnam' ve 'Jumanji' gibi filmleriyle Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesine sahipti.
Williams 'Can Dostum' filmindeki performansıyla 1998'de en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

Evinde ölü bulunan oyuncunun ölümüyle ilgili California emniyetinin "intihar şüphesi" üzerinde durduğu öğrenildi. Kariyeri boyunca alkol ve uyuşturucu sorunları yaşadığı bilinen Robin Williams, geçtiğimiz ay da rehabilitasyon merkezinde tedavi görmüştü.

ROBIN WILLIAMS KİMDİR?

21 Temmuz 1951'de ABD'nin İllinois eyaletinde dünyaya gelen Robin Willams, üniversitede siyaset bilimi okudu. Williams, mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaparak ün kazandı, buradan da sinema sektörüne geçti. 1987'de çevirdiği, 'Günaydın Vietnam' filminde bir ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle beğeni toplayan oyuncu, yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisince, 'gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör' arasına dahil edildi. Williams, kariyeri boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görüldü. Sanatçı San Fransisco'da bulunan Rubicon Restaurant'ı, meslektaşı Robert de Niro ile birlikte işletmekteydi. İlk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunan Williams, 2011'den beri Susan Schneider ile evliydi.