Burçlar ve doğum haritalarıyla rüyaların doğrudan ilişkili olduğunu biliyor muydunuz? 

Rüyalar ve anlamlarına dair yorumlar herkeste farklı bir merak uyandırırken, burçlar ve doğum haritalarıyla rüyaların doğrudan ilişkili olduğu çoğumuz belki de ilk defa duyuyoruz.

Rüyaların astrolojinin ilgi alanına girmediğinin altını çizen Ünlü Astrolog Su Karakuş, ancak doğum haritası ile kişilerin rüyaları arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ve gördüğümüz rüyaların burcumuzdan bir önceki burç tarafından şekillendirildiğini belirtiyor.

Doğum haritası ve rüyalar
Rüyalar bilinçaltımıza kaydettiğimiz günlük olayları, korkuları, duyguları yaşadığımız veya rehberliğinden yararlandığımız işlevi ve gizemi hala çözülememiş algılardır. Deneysel sipritüalistler, parapsikologlar ve psikiyatrisiler rüyalarla ilgilenen gruplardır.

Astrolojik açıdan bir doğum haritası o kişinin rüyaları ve rüya rehberliği hakkında geniş bilgi verebilir. Örneğin Koç, Yay, Balık, Yengeç ve Aslan burçları rüyalarla yakından ilgilidir.

Burçlar ve rüya alemi
Rüyalarımızla ilişkimizi burcumuzdan bir önceki burç belirler. Örneğin; Koç burcu için Balık burcu rüya dünyasının kapısını aralar. Bu durum sezgisel alan rüyalarını açıklar.

Yay burcu için ise Akrep burcu rüya alanına girişin anahtarıdır. Burada gizem ve bilinmeyene duyulan merak sezgileri yükseltir rüyalarla bağı artırır.

Aslan burcu açısından Yengeç burcu bize rüya yolunu gösterir. Bu durumda duygular ve duyuların zenginliği Aslan burcunun rüyalarla ilişkisini güçlendirir.

Yengeç ve Balık burçları rüyalarla doğrudan ilişkilidir. Balık burcu genel olarak rüyaları ve hayalleri simgeler. Yengeç burcu yaşamda kalabilmek için rüyaların rehberliğinden en güçlü şekilde yararlanan burçtur. Genellikle Yengeçler rüyalarını gerçek hayatta doğrudan yaşayabilirler.

Hangi burcun rüya ile ilişkisi nasıldır?
Koçların rüyaları genellikle rehber rüyalardır. Hastalanacağı zaman kabus, güzel bir olay yaşayacağında yeşillik, deniz, mavi görür. Boğa burcunda olanlar rüyalarına değil günlük olaylara önem verir. Rehber olarak mantığını kullanır. Düşmanlığı öne almayan temiz kalbiyle zaman zaman öncü rüyalar görebilir. İkizler ise rüyaları genellikle bilinçaltına attığı olaylar ve acılarla doludur. Geçkin yaşlarına kadar okul anılarını rüyasında görebilir. Yengeçler rüyalarını gördüğü şekliyle günlük hayatında yaşar. Savunmasızlığını rüyalarının öncülüğünde kendini koruyarak tolere eder. Aslan burcu olanlar rüyaları kadar sezgileri de rehber olarak kullanır. Rüya günlüğü kullanmak konusunda çok disiplinli davranabilir. Başak burcu insanları rüyaları gelişmiş anksiyete eğilimi nedeniyle kabus veya bilinçaltı rüyaları şeklinde olur. Gördüğü rüyaları hatırlayabilmesi için zihinsel olarak sağlıklı olmalıdır.

Teraziler rüyalarını genellikle hatırlamaz. Hatırladığında ise mantıklı simgesel açıklamalar bulmaya çalışır. Rüyalarının sembolik dilini çözmeye çalışır. Akrepler rüyaları kabus, gizem, cinsellik içeriklidir. Hatırladığı rüyaları mutlaka geleceği de işaret eder. Düşme korkusu rüyalarına mutlaka yansır. Yay burcundakiler rüyalara önem verir. Sezgilerine ve rüyalarının gerçekleşeceğine inanır. Bu konuda deneyimlerinden yararlanır. Oğlaklar rüyalarını hatırlamayan burçlardandır. Kafası ve bilinçaltı güvenlik, para, kariyer konuları ile o kadar meşguldür ki güvenliğe ve uçmaya, düşmeye dönük rüyaları sıklıkla görür ancak hatırlayamaz. Kovalar uçmak, olağanüstü güçlere sahip olmak rüyalarının vazgeçilmez figürleridir. Fantastik rüyalar görmekten hoşlanır. Rüyalarının sembolik dilini mutlaka çözer. Balıklar ise rüyaları bilinçaltının zor anılarını yansıtır. Rehber ve geleceği anlatan rüyaları sıklıkla görür. Rüya görmek için uykusunu uzatmaya çalışır.