Karnında Patlama Hissetti ve...
İngiltere'de yaşayan Faye Wilkins 31 yaşında ve 2 çocuk annesi. Dışardan bakıldığında bu durum çok normal ama onu farklı kılan bir şey var. İki çocuğu, iki farklı rahimde taşıdı.
Wilkins, "uterus didelfis" denilen çift rahimli olma özelliğine sahip. Genç kadın ayrıca iki vajina, iki rahim, iki servikse sahip. Yani 1 tane olması gereken kadın üreme organlarının hepsinden iki tane var.




Ergenliğe girdiğinde bir türlü regl olmayan Wilkins, bir gün karnında patlama hissi yaşayınca doktora gitmiş. Birçok kez doktora gittikten sonra doğru teşhis koyulan genç anne durumunu ilk öğrendiğinde inanmakta güçlük çekmiş. Patlama hissinin nedeni ise iki vajina olması nedeniyle yumurtalıkları çatlayıp kanama yarattığında dışarı çıkamamış olması.

İki vajinası olması nedeniyle regl olamadığı ortaya çıkan Wilkins'in yapılan bir operasyonla vajinası birleştirilmiş ancak serviks ve rahmi hala 2 tane.

Wilkins anne olmak istediğinde ise birçok zorlukla karşılaştı. Genç kadın ilk kızı Molly'i kucağına almadan önce tam 6 kere bebeğini düşürmüş. Molly'ye hamileyken, kızının babası tarafından terk edilen Faye Wilkins, 2 kez daha bebeğini düşürdükten sonra yeni partneri ile George'u doğurmuş.



Sağ rahimden dünyaya gelen Molly'nin ultrason fotoğrafı



Sol taraftaki rahimden dünyaya gelen küçük oğlu George'un ultrason fotoğrafı

ÇİFT RAHİMLİ HASTALIĞI NEDİR?

Çift rahimli olma henüz anne karnında bebek fetüs halindeyken oluşan bir şey. Durum genellikle ergenlik çağında, ultrason ile muayenede ya da regl döneminde ortaya çıkıyor. Çift rahimli insanların aynı anda iki farklı bebeğe hamile kalması mümkün.

Sendromun herhangi bir tedavisi ya da cerrahi operasyonu bulunmuyor.