Her Gün 3 Defa Traş Oluyor...

Yaşı bu hastalık için henüz çok küçüktü ama o etkilerini fazlasıyla hissediyordu. Kadınlarda seyrek adet görme, erkeklik hormonunun yükselmesi ve ultrasonda kist görünümü ile kendisini belli eden polikistik over sendromu tüylenme, şişmanlık ve sivilcelenme gibi birçok probleme neden oluyor.

HER GÜN 3 KERE TRAŞ OLUYOR

Ancak bu genç kadın tüylenme problemini diğer polikistik over sendromlulardan çok daha yoğun yaşıyor çünkü günde 3 kere yüzünü traş etmesi gerekiyor. Yıllardır bu sorunla boğuşan ve 2 çocuk annesi olan Howe, en son deneysel bir tedavi olduktan sonra lazer epilasyon uygulanması için sosyal güvenlik kurumuna başvurdu. 

10 YILDIR BUNUN İÇİN BEKLİYORDU

10 yıldır bunun için bekleyen genç kadın ise yaklaşık 10 bin İngiliz Sterlini yani 41 bin Türk Lirası'na denk gelen epilasyonun "kozmetik" uygulama olduğu için reddedilmesinin ardından hayal kırıklığı yaşadı ve ülkedeki sağlık uygulamalarına isyan etti.


"MÜŞTERİLERİ KORKUTABİLİRSİN" DENİLEREK REDDEDİLDİ

Howe, "Bir yanık mağduru, bir meme kanseri sonucu memesi alınan kadın ne hissediyorsa ben de onu hissediyorum. Birçok iş görüşmesinde "müşterileri korkutabileceğim" nedeniyle reddedildim. Bir kadın olarak kendimi beğenmiyor ve çekici bulmuyorum." dedi.

POLİKİSTİK OVER SENDROMU NEDİR? 

Seyrek adet görme, tüylenme, sivilcelenme ve erkek tipi saç dökülmesi, gebe kalamama, kilo alma, diyabet riski gibi belirtileri ve sonuçları olan polikistik over sendromu her 10 kadından birinde görülüyor. Son 20 yılda, hareketsiz yaşam, karbonhidrat ağırlıklı, fast food tarzı beslenme ile artış gösteren hastalığın tedavisinin geciktirilmemesi gerekiyor.