Farenin Sırtında İnsan Kulağı Üretildi

Laboratuvarda insan kulağı üretmek için çalışmalar yürüten Tokyo ve Kyoto Üniversitesi çalışanları umut vaadeden çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Kaburgadan alınan kıkırdaktan üretilen kulak 2 ayda 5 cm uzunluğa ulaştı.
Japonya'daki Tokyo ve Kyoto Üniversitelerinin yaptığı ortaklaşa çalışma kapsamında bir farenin sırtında insan kulağı geliştirildi.

Ekip tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 yıl içinde kullanılabilecek olan bu yöntem pek çok hastanın hayatını değiştirmeye aday.

KAZA KURBANLARI VE GAZİLER FAYDALANACAK

Doğuştan uzuvları eksik olan kişiler, kaza veya savaşta kulağını kaybeden pek çok kişinin imdadına yetişecek olan çalışma kapsamında kaburgadan alınan kıkırdaktan üretiliyor.

2 AYDA 5 CM UZUNLUĞA ULAŞIYOR

Bu yeni teknik kapsamında insandan alınan küçük bir örnek, farenin bedeninde kulak üretmeyi mümkün kılıyor. Bu teknik, insandan alınan örnekler 2 ay içinde 5 cm uzunluğunda bir kulağın üretilmesine olanak veriyor.

3D (3 boyutlu) yazıcıların gelişimi ile ivme kazanan sağlık odaklı üretim İngiltere'deki yeni bir çalışmada kullanılmış, İngiltere'nin Swansea Üniversitesi'nde yapılan araştırma kapsamında hastalardan alınan hücre örneklerinin kuvözde gelişimin sağlanması ve ardından istenilen organın 3D yazıcı ile basılmış jöleyi andıran örneği ile karıştırılmasının ardından yeniden kuvözde bekletilmesi sayesinde laboratuvarda burun ve kulak üretileceği duyurulmuştu.