60 Kilodan Az Kadınlara İnanılmaz Ceza!

Moritanya’da zayıf kadınların evlenmesi yasak! Dünyanın 29'uncu büyük ülkesi olan Moritanya’da eğer kilonuz 60’ın altında ve yemek yememeye ısrarlıysanız, ağır cezalarla cezalandırılıyorsunuz!

Hatta Moritanya’da çoğu genç kadın evlilik çağına geldiğinde tüm kazandığı parasını şişmanlatan ilaçlara yatırıyor. Moritanya’da 20 yaşından sonra kadınlar evlenebilmeleri için en az 60 kilo en fazla ise 100 kilo olmaları gerekiyor.

Bu geleneğe uygun kadınlar güzel, zengin, kibar ve eşlerine bağlı olarak biliniyor.


Ancak genç kadınlar 60 kilo altındaysa çirkin gözüyle bakılıyor.

Sadece genç kadın evlenememekle kalmayıp, herhangi bir işte çalışamama ve haftanın dört günü odasında hapis kalma gibi büyük geleneksel cezalarına maruz kalıyor.

Bu cezalara çarptırılan kadınların ailesi ise toplum tarafında hor görülüp, dışlanıyor.

Durum böyle ciddi olunca, tüm genç kadınlar tarafından sadece Moritanya ülkesine özgü olan şişmanlama diyeti uygulanıyor.



Peki bu diyet nasıl uygulanıyor? Yaklaşık 20 yaşından sonra her sabah, öğle ve akşam olmak üzere deve sütü ve tereyağına bandırılmış bol kalorili tam ekmek yeniliyor.

Ekmeğin yanında bol yağlı kıymalı yemek ve çorba içiliyor. Şişmanlama diyetini uygularken en önemli şey ise hızlı yemek. Eğer öğünleri yavaş yerseniz diyet işe yaramıyor.


Genç kadınların yüzde 20’lik bir kesimi ne kadar uğraşsa da kilo alamıyor. Bu nedenle başka yollara başvuran kızların büyük bir oranı şişmanlatan haplardan kullanıyor.

Ülkenin en pahalı ilacı olan şişmanlama hapı bir genç kadının neredeyse bir yıllık maaşı kadar.

Ancak zayıf kalmanın bedeli ve cezasını çekmek yerine kadınlar bu şişmanlama ilaçlarını almayı tercih ediyor.



Moritanya’da bu geleneğe ‘Gavage’ adı veriliyor. 60 kilo üzerinde olan kadınlar evlilik sonrasında zayıflarsa eşleri tarafından işkenceye maruz kalıyorlar.

Köle gibi çalıştırılan eşler, toplum tarafından da dışlanıyor. Ancak evlilik sonrası kilolarını koruyan kadınlar, eşleri tarafından iyi bir ilgi ve alaka görüyor.