İskoçya’nın Inverness kentinde yaşayan Georgina Porteous (36) ve Sid Innes (39) çifti, evlilik izni için zorunlu olan 70 sterlin dışında, düğünün diğer tüm giderleri için sadece 1 sterlin ödedi. Sanatçı ve müzisyen çift, düğüne gelecek davetlilerden, yiyecek ve içeceklerini kendileriyle getirmelerini istedi ve düğün yeri olarak da, kır evlerinin arkasında bulunan samanlığı seçtiler. Gelinin halası, üç katlı bir düğün pastası hazırladı ve babası da düğün sırasında saksafonuyla caz müzik çaldı. Evliliği gerçekleştirecek papaz da vereceği hizmet için ücret talep etmeyince, evlilik izni için zorunlu olan ödeme dışında çift, ikinci el bir gelinlik için sadece 1 pound ödedi ve düğünün tüm masrafı bu oldu.



Gelin Georgina, “Abartılı düğünleri anlayamıyorum. Çok büyük ve lüks bir tören istemedik. Parti verdik. Günümüz oldukça güzel geçti. Davetliler, katıldıkları en güzel düğün olduğunu söylediler,” diye konuştu.



Düğünü ucuza kapatan çift, balayı için gidecekleri, nişanlandıkları yer olan Berlin’de, daha fazla harcama yapacaklarını belirtti. (DHA)