Güzelyurt’ta ikamet eden bir Kıbrıslı Türk kadına ait Yukarı Polemidya’daki (Binatlı) taşınmaz mala yönelik dolandırıcılık davasının, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği belirtildi.

Yukarı Polemidya’daki taşınmaz mal sahibi Hatice Hamza 20 Şubat 2013 tarihinde Rum polisine giderek üzerine “Asprogi” sitesinin inşa edildiği taşınmaz malı için 6.6 milyon Euro’luk değer biçildiği ancak kendisine bu paranın tamamının ödenmediği konusunda şikayette bulunmuştu.

Rum polisi daha sonra zimmetlerine 3 milyon 850 bin 400 Euro para geçirmek suçundan iki tanınmış Rum işadamı ile bir tanınmış avukatı tutuklanmış ve tutuklular daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı. O dönemde polisin, olayla ilgili olarak ayrıca kadının damadını aradığı da iddia edilmişti.

Alithia gazetesine göre Kıbrıslı Türk kadın, o dönemde polise verdiği ifadede, 1947’te Polemidya’da evlendiğini ve 1974 yılında Kuzey’e geçtiğini, 1988 yılında ise İngiltere’ye göç ettiğini söyledi.

Hatice Hamza’ya ait Yukarı Polemidya’daki taşınmaz mal için 6.6. milyon Euro istimlak değeri biçildiğini ancak mal sahibine sadece 2 milyon 850 bin 400 Euro’luk ödeme yapıldığını anımsatan gazete, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde olayla ilgili yargılanacak kişilerin isimlerini Mamas Hacıhristofis (69), Georgios Kipris (66) ve Hristos Yeranis (56) şeklinde verdi.