Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Bakanlar Kurulu tarafından dün onaylanan vergi çerçevesinin çağdaşlaştırılmasına ilişkin kararları açıkladığı belirtildi.

Politis gazetesi ekonomi eki ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, bazı vergi indirimlerinden bahsettiğini yazdı.

Habere göre, Anastasiadis, “devir”, “yatırıma ilişkin teşvik” ve “taşınmaz malların satışı”na ilişkin vergilerde indirime gidileceğini belirtti.

Konuşması sırasında vergilere ilişkin ayrıntı veren Anastasiadis, kamu alanında radikal ve büyük reformlara gereksinim olduğunu söyledi.

KAYIT DIŞI ÇALIŞMA KONUSU

Politis gazetesi, bir başka haberinde ise, Güney Kıbrıs’ta bulunan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yetkilisi Frederic Lapeyere’nin, Rum Meclisi Çalışma Komitesi Başkanı ve üyeleriyle bir araya gelerek, kayıt dışı çalışma konusunu ele aldığını yazdı.

Habere göre, DİSİ Milletvekili Nikos Nuris görüşme hakkında yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın, AB içerisinde en fazla kayıt dışı çalışan bulunan 10 ülke arasında bulunduğuna dikkat çekti.

Nuris, 2011 yılında kayıt dışı çalışma nedeniyle Sosyal Sigortalar’da 40 milyon Euro zarar kaydedildiğini ifade etti.