YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI EVANGELOS VENİZELOS TÜRK MUHATAPLARININ ÖNÜNE KIBRIS SORUNUNU KOYACAK

Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın (28 Ağustos) yapılacak yemin töreninde Yunanistan’ı temsil edecek olan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un, Ankara’ya, Kıbrıs sorunuyla ilgili mesaj götüreceği haber verildi.

Fileleftheros “Ankara’ya Kıbrıs’la İlgili Mesajla Gidiyor” başlıklı haberinde, edindiği bilgilere dayanarak, Venizelos’un, Rum yönetimi ile istişare ettikten sonra Türk muhataplarının önüne Kıbrıs sorununu koyacağını ve Ankara’dan, çözüm yönünde harekette bulunmasını isteyeceğini, ayrıca Barbaros Hayreddin Paşa isimli araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’de yapacağı ilan edilen araştırmalarla ilgili “rahatsızlığı” da aktaracağını yazdı.

Venizelos’un Ankara’ya Kıbrıs sorunuyla ve Barbaros Hayreddin Paşa gemisiyle ilgili mesajlar iletmesinin, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’la dünkü görüşmede kararlaştırıldığını belirten gazete, Atina kaynaklı bilgileri okurlarına şöyle aktardı:

“Evangelos Venizelos Türk hükümetine, tahrikkar faaliyetlerinin, uluslararası hukuk tahtındaki samimi dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerine hizmet etmediği mesajını iletecek. Bu konuda, ‘Barbaros’un Kıbrıs MEB’i içerisinde araştırma yapacağı açıklamasını gündeme getirecek. Bunun paralelinde, Kıbrıs hükümetiyle istişare içerisinde, Türk muhataplarına, Türkiye’nin Kıbrıs sorununa BM kararları temelinde, adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmasına gerçekten katkı koyma zamanının geldiğini vurgulayacak.”