Fransa’nın 19. yy ünlü ressamlarından biri olan Edgar Degas’a ait “Ballerina adjusting her slipper” isimli tablonsun, Limasol’a bağlı Apeşa köyünde ikamet etmekte olan 70 yaşındaki, eski avukat ve değerli tablo ve eşya koleksiyoncusu Marios Vasiliadis’in evinden çalındığı belirtildi.

Simerini gazetesi ve diğer gazeteler, sahibi tarafından 6 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen söz konusu tablonun çalınması haberine geniş bir şekilde yer verdiler.

Tablonun, Marios Vasiliadis’in eline nesilden nesile geçtiğini bu nedenle Vasiliadis için manevi değerinin büyük olduğunu yazan gazete Vasiliadis’in tabloyu satma niyeti taşımadığını da belirtti.

Vasiliadis’in son 20 yıldır yalnız yaşadığını belirten gazete söz konusu evden tablonun yanı sıra 157 bin Euro değerinde 7 adet  altın saat, 3 çift altın opera gözlüğü, 3 altın gözlük ve 20 tane kol düğmesi çalındığını yazdı.

Gazete Vasiliadis’in ifadesine dayanarak tablo ile birlikte çalınan diğer eşyaların sigorta kapsamında bulunmadığını belirtti.

Habere göre polis, olayla ilgili olarak iki şüpheliyi tutuklarken, hırsızlık olayından önce tabloyu satın almaya ilgi gösteren Rus asıllı, 55 yaşındaki bir iş insanını da arıyor.