“Truth Now” (Gerçek Şimdi) adlı Rum sivil toplum örgütünün, 2007’de Rum Hükümeti’nin imzaladığı kayıplarla ilgili uluslararası sözleşmenin Rum Meclisi’nde onaylanması ve “Gerçeklik Komitesi” kurulması önerisinde bulunduğu bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, örgütte yer alan Rum Avukat Ahilleas Dimitriadis, 30 Ağustos Uluslararası Kayıplar Günü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, bu iki eylemin kayıplar konusuna katkıda bulunacağını belirtirken, uluslararası sözleşmenin 2007’den beri Rum Meclisi’nde onaylanmamış olmasının tartışmaya açık bir durum olduğuna işaret etti.

Dimitriadis, Rum Meclisi’ne söz konusu sözleşmeyi bir an önce onaylaması ve “Gerçeklik Komitesi”nin bir an önce kurulması için çağrıda bulundu.

Bu komitenin, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne daha fazla bilgi akışı sağlanmasına katkıda bulunacağını belirten Dimitriadis, kazılarda bulunan kayıp kalıntılarının korunmasıyla ilgili araştırma başlatılmasını da talep etti.

Dimitriadis, kayıp kalıntılarının, korunmak maksadıyla bazı kimyasallarla ıslatıldığını, ancak bu kimyasalların, kimlik tespiti için DNA testi yapılmasını engellediğini belirtti.

Habere göre Dimitriadis, kayıpların kimlik tespiti için daha fazla çaba gösterilmesini istedi.