Rum hükümetinin, bir sonraki kredi dilimini alabilmek amacıyla Troyka’yla yaptığı ve bankaların ipotek altıdaki evleri değerin altında satışa çıkarmasına imkan sağlayacak yasal düzenleme yapma anlaşması, Rum muhalefet partilerinden sert tepki aldı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum hükümetinin, bankalara, alacakların karşılamak amacıyla verdikleri krediler için ipotek edilen ikametgahları ucuza satışa çıkarma hakkı tanıyan yasa tasarısını Ağustos ayı sonuna kadar Rum meclisinden geçirmeyi taahhüt ettiğini, ancak muhalefet partilerinin dünkü açıklamalarında bu anlaşmaya sert tepki gösterdiklerini yazdılar.

Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis, yasa tasarısında bazı küçük değişiklikler yapılmasının gündemde olduğunu ve “ilk eve” asla dokunulmayacağını açıkladı.

Habere göre AKEL, DİKO, EDEK ve Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi dün yaptıkları açıklamada söz konusu anlaşmayı eleştirirken, bazıları yasa tasarısına olumlu oy vermeyeceklerini belirttiler.

Gazete, yasa tasarısının Rum meclisinde onaylanmamasının, Güney Kıbrıs’ın bir sonraki kredi dilimini almasını engelleyebileceğini vurguladı.