2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın 26 Mart 2014’te Limasol’da düzenlenen bir konferansa katıldığı sırada konferans salonunu basan ve olay çıkardıkları için yargılanan ELAM üyesi üç kişiden ikisi dün Rum mahkemesi tarafından suçsuz bulundu.

Politis gazetesi: “Baştan Sona Kadar Yanlış – Talat’ın Limasol Ziyareti Sırasındaki Olaylar İçin İki Kişi Suçsuz” başlıkları altında verdiği haberinde, 26 Mart 2014 tarihinde Limasol’da gerçekleştirilen ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın konuşmacı olarak katıldığı bir seminere saldırdıkları gerekçesiyle yargılanan üç kişiden ikisinin dün çıkarıldıkları mahkemece suçsuz bulunduklarını, yargıcın Rum polisinin ihmalinden bahsettiğini yazdı.

Gazete, Limasol Kaza Mahkemesi yargıcının, Rum polisinin seminer günü yaşanan olayları kötü yönettiğini, ardından da olayın soruşturulması aşamasında başarısız olduğunu belirttiğini aktardı.

Habere göre mahkeme yargıcı, suçlama makamının sunduğu tanıklıkların kalitesinin suçlamaların kendiliğinden düşmesine sebep olduğunu belirtirken önemli şahitlerin tüm gerçeği anlatma ilkesine uymamalarından ötürü kesin kanıt bulunması imkanının doğmadığını ifade etti.

Gazete, iki davalı hakkında suçlamaların düştüğünü ancak aynı davada yargılanan bir kişinin daha bulunduğunu hatırlatarak söz konusu üçüncü kişi hakkında iddianamenin tamamlanmaması yüzünden erteleme kararı alındığını vurguladı.