2018 YILININ İLK 4 AYINDA 4 CİNAYET

 Güney Kıbrıs’ta Lefkoşa’nın Strovolo semtinde bir çiftin öldürülmesi olayının zanlısı olarak tutuklanan 33 yaşındaki Lozos Conis ile üvey kardeşi 23 yaşındaki Leftheris Solomu’nun, cinayeti kimin işlediği konusunda birbirlerine suçlamalar yönelttikleri belirtildi.

Alithia ve diğer gazeteler, Strovolo’da, 19 Nisan tarihinde, Yorgos Hacıyeorgiu ve Dinas Sergiu çifti cinayetinde tutuklanan Conis ile Solomu’nun verdikleri ifadeler neticesinde cinayeti kimin işlediği konusunda birbirlerine suçlamalarda bulunduklarını yazdı.

Habere göre, Conis, üvey kardeşinin çiftin odasından çıktığında ikisini de öldürdüğünü, kendisine söylediğini belirtti. Solomu ise ifadesinde kardeşinin yalan söylediğini ve cinayeti Conis’in işlediğini söyledi.

Gazete haberinde, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne dün çıkarılan Solomu, Conis ve Conis’in kız arkadaşı Sara Sians hakkında 8 gün tutukluluk emrinin verildiği yazıldı.

DİĞER CİNAYETİN ZANLISINA DA 8 GÜN TUTUKLULUK

Alithia ve diğer gazeteler Güney Lefkoşa’daki  Eğlence semtinde, 23 Nisan tarihinde işlenen bir başka cinayet olayında zanlı olarak tutuklanan 29 yaşındaki kişinin dün Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığını ve hakkında 8 gün tutukluluk emri verildiğini yazdı.

Eğlence’de meydana gelen cinayette 80 yaşındaki kadın öldürülmüştü.

2018 YILININ İLK DÖRT AYINDA 4 CİNAYET

Alithia gazetesi bir başka haberinde ise Güney Kıbrıs’ta 2018 yılının ilk 4 ayında, 4 cinayet ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet veren 2 olayın meydana geldiğini yazdı.

Gazete işlenen cinayetlere ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet veren olayların ayrıntılarına da yer verdi.