Sözde “Maraş Belediyesi”nin, 9 Ağustos’da saat 21:00’de  Derinya’da bir “anti işgal etkinliği” düzenleyeceği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, etkinliğin, sözde “Maraş Belediyesi” tarafından, Derinya’daki “Mağusa Kültür Merkezi”nde düzenleneceğini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de katılarak bir konuşma yapacağını yazdı.

Habere göre, sözde Maraş Belediye Başkanı Aleksis Galanos’un da konuşacağı etkinliğe, İngiliz milletvekillerinin yanı sıra Avrupa Parlamentosu’nun yabancı üyeleri, Yunanistan’dan belediye başkanları da katılacak.

Etkinlik öncesinde ise saat 20:30’da Derinya’daki “Ay.Yeorgiu” şapelinden başlayacak bir yürüyüş gerçekleştirilecek ve BM yetkilisine muhtıra verilecek.  

Rum İşçi Federasyonu(PEO) “Mağusa Bölgesi” şubesi de, daha önce, 9 Ağustos tarihinde Derinya’daki “Mağusa Kültür Merkezi”nde , saat 21:00’de “anti işgal” etkinliği düzenleyeceğini duyurmuştu.

“OMORFO”(GÜZELYURT) ETKİNLİĞİ

Öte yandan Simerini gazetesi, sözde “Omorfo(Güzelyurt) Belediyesi” ile “Omorfo Digenis Akritas” Örgütü’nün, yarın, “Omorfo Anıları-40 yıllık Göçmenlik” isimli bir etkinlik düzenleyeceğini yazdı.

Gazete, Güney Lefkoşa’ya bağlı Eğlence’deki, “Omorfo Digenis Akritas” Derrnek binasında gerçekleştirilecek olan etkinliğe, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in konuşmacı olarak katılacağını belirtti.