BAF’TAKİ EĞLENCE-DİNLENCE MERKEZLERİNİN YARISI KAPANDI

 Baf kazasında faaliyet gösteren eğlence-dinlence merkezlerinin yarısının kapandığı, bu duruma nedenlerinden birinin de Güney Kıbrıs’ın para birimini değiştirmesi olduğu bildirildi.

Simerini “Eğlence Merkezlerinin Yarısı Kapandı” başlıklı haberinde Baf Eğlence-Dinlence Merkezleri Birliği Başkanı Fitos Thrasivulu’nun Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamaya dayanarak, 2010’da 710 olan eğlence merkezi sayısının 380’e düştüğünü ancak tedrici azalmanın 2009’da başladığını yazdı.

Gazeteye göre Thrasivulu, 80’li yıllardan 90’lı yıllara kadar sayıları sürekli artan eğlence-dinlence merkezlerinin bu artış eğiliminin 2008-2009’lar itibarıyla tedricen düşmeye başladığını belirterek şunları söyledi:

“Sorun, AB’ne girişimizden ve Euro’ya geçişimizden sonra, Sterlin ile Kıbrıs lirası arasındaki farkın büyük bir kur farkına neden olmasıyla başladı. Bugün, gerek likidite sıkıntısından gerek turistlerin otel dışına çıkmasına olanak tanımayan kapalı tip oteller nedeniyle eğlence-dinlence merkezleri birbiri ardına kapanıyor.”