Rus Gazetecinin Durumu Karmaşık

Nekrasov’a, Rusya’ya iadesini kabul etmesi için baskı yapıldığının görüldüğünü yazan Politis gazetesi, elindeki bilgilere dayanarak, Nekrasov’a ailesinin can güvenliğiyle ilgili imalarda bulunulduğunu belirtti.

Öte yandan gazete, Güney Kıbrıs’taki Rus Büyükelçiliği’nin, Rus gazetecinin iadesinin kolaylaştırılması için bazı faaliyetlerde bulunduğunun görüldüğünü de kaydetti.

Nekrasov’un başlattığı açlık grevine son verdiğini ve Nikos Kliridis isimli Rum avukatın, resmi olarak kendisini temsil etmeyi üstlenmek için bugün kendisine ziyarette bulunacağını yazan gazete, Nekrasov’u dün de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) heyetinin ziyaret ettiğini kaydetti.

Rus gazetecinin 13 Ağustos’ta mahkeme karşısına çıkacağını yazan gazete, Rus gazetecinin Güney Kıbrıs’a iltica talebinde bulunduğunu ve talebinin incelenmemesi durumunda, kendisini talep eden ülkeye iade edilmesi olasılığı bulunmadığını, çünkü şahsi güvenliği ve hayatının tehlikede olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Öte yandan gazete, Rus gazetecinin tutuklanmasının ardından 19 gün geçmesine rağmen, Rus makamlarının, iade talebinin incelenmesi için istenen gerekli belgeleri henüz Rum makamlarına iletmediklerini de ekledi.