Kıbrıslı Rumların dün Vadili’de bulunan “Ay.Yeorgiu” Kilisesi’nde, “Ay.Yeorgios” yortusu nedeniyle ayin gerçekleştirdiği belirtildi.

Alithia gazetesi, Vadili’deki ayinin, Güney Kıbrıs’tan 11 otobüs ve 100 özel araçla gelen Kıbrıslı Rum’un  katılımıyla gerçekleştirildiğini yazdı.

Ayine katılanların mum yakarak, dua ettiklerini yazan gazete, ayine katılanların Kıbrıs Rum mezarlığının durumu konusunda üzüntülerini dile getirdikleri ve şikayette bulundukları belirtildi.

Habere göre, sözde “Vadili İhtiyar Heyeti” ve “Ay.Yeorgiu” ile “Ay.Varvara” Kilise Komitesi temsilcisi Yorgos Konstantinu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in açıkladığı güven yaratıcı önlemlerden bir tanesinin de Güney Kıbrıs’taki Müslüman ibadet yerlerinin EVKAF’a devredilmesi olduğunu anımsatarak, bu uygulmanın Kuzey Kıbrıs’ta bulunan kilise ve manastırlar için de olması gerektiğinden bahsetti.

Konstantinu açıklamasında ayrıca, Vadili’deki “Ay.Yeorgiu” Kilisesi’nin restorasyonu ve onarımına ilişkin sürmekte olan bağışın yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Gazete ayine DİSİ “Mağusa bölgesi” Milletvekili Kiriakos Hacıyannis ve AKEL Milletvekili Skevi Kukuma’nın da katıldığını yazdı.