VATANDAŞLARINI TAHLİYE İÇİN YUNAN SAVAŞ GEMİSİNİN LİBYA’YA GİTMESİNİ BEKLİYOR

Güney Kıbrıs, karşıt gruplar arasındaki çatışmalar dolayısıyla kamu düzeninin kontrolden çıktığı Libya’daki büyükelçiliğini kapattı.

Rum radyosu Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in büyükelçilik personelinin ve Libya’da olup ülkeden ayrılmak isteyen Rumların, Yunan vatandaşlarının tahliyesi için Libya’ya gidecek Yunan fırkateyniyle dönüş yapabileceğini açıkladığını duyurdu.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rum diplomatik misyon başkanlarına yaptığı bilgilendirme toplantısına katılan Kasulidis, Köşk çıkışında gazetecilerin Libya’daki Rumların durumuyla ilgili sorularını cevapladı.

Libya’daki gelişmeleri büyük bir endişeyle izlediklerini ve herhangi bir olağanüstü hale karşı tedbirlerini çok önceden aldıklarını söyleyen Kasulidis, Libya’daki durumun kendilerini, Rum büyükelçiliğini kapatmak zorunda bırakacak noktaya geldiğini söyledi.

Kasulidis “Büyükelçiliğimizin kapanmasının geçici olmasını diliyoruz. Yunan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı savaş gemisinin Yunan, Kıbrıs ve diğer ülke vatandaşlarını tahliye etmek için Libya’ya gitmesini bekliyoruz” dedi.