KASULİDİS: “ÇÖZÜM İÇİN TANGONUN İKİ KİŞİYLE OYNANMASI GEREKİR”

Lefkoşa, 26 Mayıs 16 : Rum Yönetimi’nin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Dünya İnsani Yardım Zirvesi çerçevesinde BM üyesi ülkelerin liderleri onuruna verilen yemeğe katılmasıyla  ortaya çıkan durumla ilgili BM nezdinde diplomatik girişim başlatacağı açıklandı.

Rum radyosu, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in 6 Haziran’da gideceği New York’ta BM yetkilileriyle yapacağı temaslarda bu konuyu gündeme getireceğini, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in de konuyu 3 Haziran’da BM Genel Sekreteri’nin ofisinde gündeme taşıyacağını duyurdu.

KASULİDİS: “BM BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT ETTİ”

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis bu sabah bir radyo programında yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban ki Moon ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın İstanbul’da yaptığı görüşmeye sert eleştirilerde bulundu.

BM’nin, Akıncı-Ban görüşmesinin programlanmış bir görüşme olmadığına ilişkin açıklamasıyla “bir çuval inciri berbat ettiğini” savunan Kasulidis,  “sorumluluğun başkasına yüklenmeye çalışılmaması gerektiğini” kaydetti.

Kasulidis, BM Sözcüsü’nün konuyla ilgili açıklamasının “aldatıcı” olduğunu iddia ederek, “ikna edici” açıklama istedi.

Kasulidis, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada da, Kıbrıs sorununun 2016 yılı içerisinde çözülebilmesi için “tangonun iki kişiyle oynanması gerektiğini” söyledi.

Kasulidis, BM Genel Sekreterliği Sözcü Yardımcısı tarafından yapılan açıklamalara atıf yaparak,  BM’nin sorunun nerede olduğunu anlamadığını,  Rum hükümetinin bu konuyu kişiselleştirmediğini, özür talepleri de olmadığını ekledi.

(GE/GUR)