ABD BÜYÜKELÇİSİ ANASTASİADİS’İN MOSKOVA ZİYARETİYLE İLGİLİ TWEET ATIP RUM HALKININ GÖRÜŞÜNÜ SORDU, TEPKİ YAĞMURUNA TUTULDU

 ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi John Koenig’in tweetter hesabından, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, muhalif siyasetçi Borris Nemtsof cinayetiyle aynı zamana denk geldiğine dikkat çektiği Moskova ziyareti hakkında yorum isteyince Rum tarafında büyük tepki çektiği haber verildi.

Alithia “Amerikan Büyükelçi’nin Gafı” başlıklı haberinde Koenig’in attığı, yüksek dozda ironi içeren tweet’in Rum sosyal medyasında çok fazla tepki ve yoruma neden olduğunu yazdı.

Gazeteye göre John Koenig attığı tweetle Rum halkının, Nemitsof cinayeti bağlamında Anastasiadis’in Moskova ziyareti ve orada yaptığı açıklamalar hakkında ne düşündüğünü sordu. Koenig’in Anastasiadis’in ziyareti ile Nemitsof’un öldürülmesini bağdaştırması ve Anastasiadis’in Moskova’daki açıklamalarının John Koenig ağzıyla “ti”ye alınması sosyal medyada büyük rahatsızlık yarattı.

Fileleftheros “John Koenig Tahrikkar ve Sinsi... Twitter Aracılığıyla Anastasiadis’in Ziyaretini Nemitsof Cinayetiyle Badaştırdı” başlıklı haberinde Koenig’in soru tweetine Rum gazeteciler, akademisyenler ve vatandaşlardan tepkili cevaplar geldiğine işaret eti, bazı gazetecilerin Koenig’e verdiği cevapları aktardı.

Politis ise özet haberine “Tepkiler... Koenig Cephe Açtı” başlığını attı.