HRİSOSTOMOS: “ANASTASİADİS’İN ATİNA ZİYARETİNE ANLAM VEREMİYORUM”

 AKEL ve KS EDEK partileri yaptıkları açıklamalarda, Kıbrıs sorununun çözüm müzakereleri konusunda endişelerini dile getiren açıklamalarda bulundular.

Politis ve diğer gazeteler, AKEL adına açıklamada bulunan Stefanos Stefanu’nun, müzakerelerin ikinci aşamasında sunulan ve büyük görüş ayrılıkları bulunduğu görülen tezler temelinde devam etmesi durumunda, sorumluluk Kıbrıs Rum tarafına kalacak şekilde çıkmaza girileceğini söylediğini yazdılar.

Stefanu açıklamasında, “müzakerelerde kazanılmış unsurlara geri dönülmesi ve müzakerelerin beklemede olan temel unsurlardan devam etmesi gerektiğini” de dile getirdi.

KS EDEK Milletvekili Fidias Sarikas ise bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizin çözüm için uygun fırsat yarattığı iddialarını kabul etmediklerini, çözüm isteyenlerin baskılarını Türkiye’ye yöneltmesi gerektiğini öne sürdü.

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis ise bir etkinlikteki konuşmasında, “geçen zamanın işgalin oldu bittilerini sağlamlaştırdığını, bu yüzden adanın bölünmüşlüğün ve işgalin son bulması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini” ifade etti.

HRİSOSTOMOS: ANASTASİADİS’İN ATİNA ZİYARETİNE ANLAM VEREMİYORUM

Öte yandan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, bugün Atina’ya gerçekleştireceği ziyarete anlam veremediğini söyledi.

Alithia gazetesinin haberine göre Hrisostomos açıklamasında, Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerinin çok ağır ilerlediğini belirterek “Anastasidis-Samaras görüşmesinde ne görüşüleceğini bilmiyorum ancak ulusal dava konusunda iyimser değilim.  Türkiye’nin hedefi Türk devleti yaratmaktır. Bu bizim için kabul edilemez. Kıbrıs’ta Türk devleti olmasını kabul edecek bir Kıbrıslı Rum olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuştu.