AKEL milletvekillerinden İrini Haralambidu ile DİSİ milletvekillerinden Andreas Kiprianu, aralarında yaşanan sorunların ardından birbirleri aleyhine polise başvurdu.

Politis gazetesinde yer alan habere göre, iki milletvekili da polise yaptıkları başvuruları, facebook hesaplarından duyurdu.

Haralambidu, DİSİ milletvekilinin kendisine karşı “uygunsuz saldırıda bulunduğu”, DİSİ milletvekili Kiprianu ise AKEL milletvekilinin kendisine karşı “yasadışı, gerekçesiz, hakaret içeren ve küfür içeren bir saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle polise şikayette bulundu.

İki milletvekilinin kapışmasına neden olan olayın, Rum Meclisi Kurumlar Komitesi’nin toplandığı salonda meydana geldiğini kaydeden gazete, Kiprianu’nun salondan çıkmadan sigara yakmasına tepki gösteren Haralambidu’nun Kiprianu’nun fotoğrafını çektiği veya çekmeye çalıştığını, bunun da Kiprianu’nın tepkisine neden olduğunu ifade etti.

Kiprianu’nun Haralambidu’dan telefondaki fotoğrafı silmesini istediğini yazan gazete, Kiprianu’nun Haralambidu’nun elinden telefonu almaya çalıştığını ve olayın büyüdüğünü ekledi.