CEZAEVİNDE DÜN BİR KİŞİ DAHA İNTİHAR ETTİ

GEÇTİĞİMİZ GÜNKÜ İNTİHAR YÜZÜNDEN ÜÇ GARDİYAN TUTUKLANDI

MENNOYA’DAKİ YABANCI UYRUKLULAR SERBEST BIRAKILIYOR

 Rum Merkezi Cezaevinde, dün akşamüzeri gerçekleşen yeni bir intihara teşebbüs olayı yüzünden, yeni bir kargaşa yaşandığı haber verildi.

39 yaşındaki yabancı uyruklu bir müebbet hapis mahkûmunun, boğazına çarşaf dolamak suretiyle intihara kalkıştığını yazan Fileleftheros gazetesi, bu olayın, Andreas Spiros isimli müebbet hapis mahkûmunun intiharından 24 saat sonra gerçekleştiğine dikkati çekti.

Son bir buçuk yıldır, Rum Merkezi Cezaevinde 6 intihar, 4 de intihara teşebbüs olayı yaşandığını vurgulayan gazete, 39 yaşındaki mahkûmun baygın bir şekilde bulunduğunu ve hemen hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Gazete, bahse konu şahsın geçmişte de bir kez intihara teşebbüs ettiğini ekledi.

Alithia gazetesinde yer alan haberde ise, Rum Merkezi Cezaevi müdürlüğünün, dün cezaevinde bir intihar olayı daha gerçekleştiğini yalanladığı haber verildi.

Geçtiğimiz gün meydana gelen ve 26 yaşındaki mahkûmun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay konusunda ise, intiharın gerçekleştiği saatlerde görev başında olan üç gardiyanın suçlanmakta olduğunu yazan Fileleftheros gazetesi, polisin intihar olayıyla ilgili olarak üç gardiyanı tutukladığını haber verdi.

Yönergeye göre, mahkûmların yataklarında olup olmadıklarının tespit edilmesi için, koğuşların yarım saatte bir kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden gazete, Rum adli tabibin, 26 yaşındaki mahkûmun, bulunduğundan 6 saat önce öldüğünü tespit ettiğini anımsattı.

Haberde, gardiyanlar aleyhinde, resmi görevi ihmal, yasal emre itaatsizlik, kayıt veya dosyaları tahrif ve polise yalan ifade verme suçlamaları bulunduğu da belirtildi.

Gazete, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yonas Nikolau’nun ise, intiharın hangi koşullar altında gerçekleştiğinin tam anlamıyla araştırılmasını istediğini ekledi.

MENNOYA’DAKİ YABANCI UYRUKLULAR SERBEST BIRAKILIYOR

Gazete, geçtiğimiz günden bu yana Mennoya’daki tutukevinin çatısında bulunan ve serbest bırakılmayı talep eden altı yabancı uyruklu şahsın açlık grevinin ise mutlu sona ulaştığını yazdı.

Rum Ombudsmanın konuya müdahalesi ve Rum İçişleri Bakanının da, serbest kalacaklarına dair güvencelerinin akabinde, yabancı uyruklu şahısların dün gece geç saatlerde, gerçekleştirdikleri protesto gösterilerine son verdiklerini kaydeden gazete, mahkûmların geçtiğimiz gün boyunlarına ip bağlayarak, kendilerini çatıdan atma tehdidinde bulunduklarını belirtti.

Gazete, isyan çıkaran şahısların, yıllardır herhangi bir dava görülmeksizin tutukevinde tutulan 5 İranlı ile bir Afgan olduğunu ekledi.